Напитак против отицања ногу

Да бисте спречили отицање ногу по врућинама, треба да листове туширате хладном водом, избегавате да прекрштате ноге, не стојите дуго у месту или седите, а можете да направите и природни напитак, пишу "Вечерње новости".

Здравље 21.07.2015 | 09:51
Напитак против отицања ногу

Врућина може да буде погубна по ноге, јер изазива отицање. Још ако путујете или дуго седите, овакви проблеми су готово неминовни. Да бисте их предупредили, требало би да листове туширате хладном водом, избегавате да прекрштате ноге и трудите се да што мање стојите у месту или предуго седите.

Оно што још можете да урадите је да направите природан напитак. Иситните лист или корен першуна и прелијте са 4 дл воде, поклопите и оставите преко ноћи да одстоји. Ујутру процедите, додајте сок од лимуна и напитак је готов. Требало би да га пијете три пута дневно, по 1 дл.

Можете да пробате и са другим рецептом. У литар воде додајте четири кашике семена лана и ставите на ринглу да се кува 15 минута. Поклопите и оставите да одстоји на топлом месту сат времена, па додајте сок од лимуна. Пијте чашу напитка на сваких пола сата, док га не попијете. И тако радите наредних десетак дана.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар