Бошњаци траже санкције због референдума

Клуб Бошњака у Вијећу народа Републике Српске ће, највјероватније, покренути механизам заштите виталног националног интереса у вези са референдумом, рекао је потпредсједник Републике Српске, Рамиз Салкић, након састанка посланика и делегата из реда бошњачког народа у Народној скупштини и Вијећу народа Републике Српске.

Република Српска 20.07.2015 | 16:55
Бошњаци траже санкције због референдума

Такође, бошњачки представници позивају високог представника у БиХ да употријеби своја овлашћења и спријечи евентуално одржавање референдума.

Координација изабраних Бошњака у Републици Српској је јединствена у закључку да је одлука о одржавању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ антидејтонски чин и да угрожава безбједност, стабилност и цјеловитост БиХ, због чега ће Клуб Бошњака у Вијећу народа Републике Српске, највјероватније, покренути механизам заштите виталног националног интереса, каже Рамиз Салкић.

Салкић подсјећа јавност на то да су током ове године вршени притисци на Бошњаке у Републици Српској, што је кулминирало вишеструким инцидентима током Бајрама, а посебно случајем напада на подручју општине Котор Варош, чему доприноси владајући политички курс у Републици Српској.

Позивамо и Министарство просвјете и културе Републике Српске да што прије отклони проблеме у вези са похађањем наставе на босанском језику, јер се ближи нова школска година а поред старих искрсли су и нови проблеми у Добоју, Козарци и Зворнику, навео је Салкић.

(БН ТВ)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Зеро

20.07.2015 15:00

Ма нас се Баја зезо , повуци це он сам без санкција. Нема онај Инцко храбрости за то,сад био позван у сватове па да одма удара санкције.Не иде то тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

20.07.2015 15:13

Рамизе,донекле имас моју подрску,али... Буди искрен па питај свој народ ко је убио људе у оклини Братунца и Сребренуце. Ко је побио у Сијековцу. Ко је дрзао људе у Тарцину. Ко је сјекао главе у возуци.... Кад то неко из реда твог народа призна и јавно осуди,ја цу реци БиХ је моја дрзава. Ако зелите да зивимо скупа и нормално,престаните да прицате једнострано,народ је уморан од те васе параноје. Нисам ни за референдун,мислим да СНСД нема праве мотиве. Њихови мотиви су криминал у привреди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре да да

20.07.2015 16:22

Све то што си набројао нећеш никад добити одговор од Салкића, ни од Тужилаштва и Суда, а што је важно за тебе настави давати подршку.

Name

Да да

20.07.2015 16:49

Па подрску у смислу да независан орган испита како су суме Српке у губитку 50,000,000.00 км. Како РиТЕ раде у губитку. Ко је унистио Бобар банку. Да ли је болница у Бијељини заиста преплацена три пута. За то да.

Name

ББИ

20.07.2015 16:59

Рамиз је поштен човјек и крајње искрен у својим намјерама. Човјек тражи реалне ствари, а мислим да и једна трећина Српског Народа у БиХ жели да ОХР санкционише Додика и СНСД због антидејтонског и апсолутно анитиуставног понашања. Ако ОХР не реагује ситуација ће ескалирати.

Name

Да да

20.07.2015 18:19

Ста да ескалира? Људима у РС је доста прице о Сребреници,а не спомињања Кравице и .... За које идеале би ипет ратовали. Заједно смо у проблему,сви. Боље да ви укинете 78 министарстава,да се окренете економском опоравку,да гледате од цега цр вам дјеца зивјети.

Name

ОДГОВОР

20.07.2015 15:18

Ни си мозда и у праву овај пут, али си толики полтронда ти нема равног. У коалицији си са Додиком и дајес му своје гласове гдје год стигнес а сад га критикујес за несто сто свих 10 година цини и цини на исти нацин. ОБМАЊУЈУЦИ ВЛАСТИТИ, АЛИ И ДРУГЕ, НАРОДЕ. Теско босњацима у РС док га ти и такви представљау.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

20.07.2015 15:28

Подпресједник РС а ради против РС!!! ...треба га одмах смијенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реМд

20.07.2015 16:16

Па и пресједник РС ради против РС само то глупи не контају.

Name

Саво

20.07.2015 15:39

Стално цекате да вам други неко прави дрзаву. Салкицу,мутљивце примас дебелу плату и пљујес на РС. Просла су времена Есдауна! Заборави и понудите дијалог инаце Босна оде на добос а бога ми је близу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

куко

20.07.2015 18:08

Који језик , дјеци Србима , пише у ђачким књижицама у Федерацији ?... а , и ваше цјеловитости ми је више пун ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

20.07.2015 20:42

Рамиз оцигледно не зели да РС има надлезност над правосудјем. Овако како је сада одговара том Рамизу и његовим истомисљеницима.По твоме, Срби це бити вецито казњавни и омаловазавани а злоцинци и криминалци це се крити и њима неце бити никада судјено, тако не мозе. Пример:Силос,Целебици,Сарајево... и многи други логори се јос и не спомињу а камоли да се неком суди. То је зато сто је у надлезности само једног ентитета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

21.07.2015 09:58

Ста се ови муслимани брину ста се десава у РС. Је ли ви немате прецег посла и код вас све цвијеце цвјета па ето татрљате ста ми радимо.Па ви не знате ста цете од себе па само о нама прицате,ви сте опсједнути Србима. Гледајте како цете презивити мјесец а нас заобидјите. Цуј овај хоце санкције .....па ко си ти будало усрана.Да постоји дрзава не би ти ту ни сједио него би био у затвору за свој лоповлук.

ОДГОВОРИТЕ