Bošnjaci traže sankcije zbog referenduma

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske će, najvjerovatnije, pokrenuti mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa u vezi sa referendumom, rekao je potpredsjednik Republike Srpske, Ramiz Salkić, nakon sastanka poslanika i delegata iz reda bošnjačkog naroda u Narodnoj skupštini i Vijeću naroda Republike Srpske.

Republika Srpska 20.07.2015 | 16:55
Bošnjaci traže sankcije zbog referenduma

Takođe, bošnjački predstavnici pozivaju visokog predstavnika u BiH da upotrijebi svoja ovlašćenja i spriječi eventualno održavanje referenduma.

Koordinacija izabranih Bošnjaka u Republici Srpskoj je jedinstvena u zaključku da je odluka o održavanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH antidejtonski čin i da ugrožava bezbjednost, stabilnost i cjelovitost BiH, zbog čega će Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske, najvjerovatnije, pokrenuti mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa, kaže Ramiz Salkić.

Salkić podsjeća javnost na to da su tokom ove godine vršeni pritisci na Bošnjake u Republici Srpskoj, što je kulminiralo višestrukim incidentima tokom Bajrama, a posebno slučajem napada na području opštine Kotor Varoš, čemu doprinosi vladajući politički kurs u Republici Srpskoj.

Pozivamo i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske da što prije otkloni probleme u vezi sa pohađanjem nastave na bosanskom jeziku, jer se bliži nova školska godina a pored starih iskrsli su i novi problemi u Doboju, Kozarci i Zvorniku, naveo je Salkić.

(BN TV)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Zero

20.07.2015 15:00

Ma nas se Baja zezo , povuci ce on sam bez sankcija. Nema onaj Incko hrabrosti za to,sad bio pozvan u svatove pa da odma udara sankcije.Ne ide to tako.

ODGOVORITE
Name

Da da

20.07.2015 15:13

Ramize,donekle imas moju podrsku,ali... Budi iskren pa pitaj svoj narod ko je ubio ljude u oklini Bratunca i Srebrenuce. Ko je pobio u Sijekovcu. Ko je drzao ljude u Tarcinu. Ko je sjekao glave u vozuci.... Kad to neko iz reda tvog naroda prizna i javno osudi,ja cu reci BiH je moja drzava. Ako zelite da zivimo skupa i normalno,prestanite da pricate jednostrano,narod je umoran od te vase paranoje. Nisam ni za referendun,mislim da SNSD nema prave motive. Njihovi motivi su kriminal u privredi.

ODGOVORITE
Name

re da da

20.07.2015 16:22

Sve to što si nabrojao nećeš nikad dobiti odgovor od Salkića, ni od Tužilaštva i Suda, a što je važno za tebe nastavi davati podršku.

Name

Da da

20.07.2015 16:49

Pa podrsku u smislu da nezavisan organ ispita kako su sume Srpke u gubitku 50,000,000.00 km. Kako RiTE rade u gubitku. Ko je unistio Bobar banku. Da li je bolnica u Bijeljini zaista preplacena tri puta. Za to da.

Name

BBI

20.07.2015 16:59

Ramiz je pošten čovjek i krajnje iskren u svojim namjerama. Čovjek traži realne stvari, a mislim da i jedna trećina Srpskog Naroda u BiH želi da OHR sankcioniše Dodika i SNSD zbog antidejtonskog i apsolutno anitiustavnog ponašanja. Ako OHR ne reaguje situacija će eskalirati.

Name

Da da

20.07.2015 18:19

Sta da eskalira? Ljudima u RS je dosta price o Srebrenici,a ne spominjanja Kravice i .... Za koje ideale bi ipet ratovali. Zajedno smo u problemu,svi. Bolje da vi ukinete 78 ministarstava,da se okrenete ekonomskom oporavku,da gledate od cega cr vam djeca zivjeti.

Name

ODGOVOR

20.07.2015 15:18

Ni si mozda i u pravu ovaj put, ali si toliki poltronda ti nema ravnog. U koaliciji si sa Dodikom i dajes mu svoje glasove gdje god stignes a sad ga kritikujes za nesto sto svih 10 godina cini i cini na isti nacin. OBMANJUJUCI VLASTITI, ALI I DRUGE, NARODE. Tesko bosnjacima u RS dok ga ti i takvi predstavljau.

ODGOVORITE
Name

MD

20.07.2015 15:28

Podpresjednik RS a radi protiv RS!!! ...treba ga odmah smijeniti.

ODGOVORITE
Name

reMd

20.07.2015 16:16

Pa i presjednik RS radi protiv RS samo to glupi ne kontaju.

Name

Savo

20.07.2015 15:39

Stalno cekate da vam drugi neko pravi drzavu. Salkicu,mutljivce primas debelu platu i pljujes na RS. Prosla su vremena Esdauna! Zaboravi i ponudite dijalog inace Bosna ode na dobos a boga mi je blizu!

ODGOVORITE
Name

kuko

20.07.2015 18:08

Koji jezik , djeci Srbima , piše u đačkim knjižicama u Federaciji ?... a , i vaše cjelovitosti mi je više pun ...

ODGOVORITE
Name

Marko

20.07.2015 20:42

Ramiz ocigledno ne zeli da RS ima nadleznost nad pravosudjem. Ovako kako je sada odgovara tom Ramizu i njegovim istomisljenicima.Po tvome, Srbi ce biti vecito kaznjavni i omalovazavani a zlocinci i kriminalci ce se kriti i njima nece biti nikada sudjeno, tako ne moze. Primer:Silos,Celebici,Sarajevo... i mnogi drugi logori se jos i ne spominju a kamoli da se nekom sudi. To je zato sto je u nadleznosti samo jednog entiteta.

ODGOVORITE
Name

hercegovina

21.07.2015 09:58

Sta se ovi muslimani brinu sta se desava u RS. Je li vi nemate preceg posla i kod vas sve cvijece cvjeta pa eto tatrljate sta mi radimo.Pa vi ne znate sta cete od sebe pa samo o nama pricate,vi ste opsjednuti Srbima. Gledajte kako cete preziviti mjesec a nas zaobidjite. Cuj ovaj hoce sankcije .....pa ko si ti budalo usrana.Da postoji drzava ne bi ti tu ni sjedio nego bi bio u zatvoru za svoj lopovluk.

ODGOVORITE