Десетине мртвих у бомбашком нападу

Најмање 27 особа је убијено у бомбашком нападу који је погодио турско мјесто Суруц на граници са Сиријом.

Свијет 20.07.2015 | 13:16
Десетине мртвих у бомбашком нападу

Дилек Оцалан, замјеник предсједника Народне демократске партије у Урфи тврди да је експлозију узроковала бомба која је била постављена у торбу током окупљања младих социјалиста.

Напад се десио унутар Културног центра Амара у којем се одржавао скуп Федерације младих социјалиста који су планирали одлазак у сиријски град Кобани како би учествовали у његовој реконструкцији.

Кобани је град под контролом Курда који су мјесецима пружали жесток отпор милитантима Исламске државе. Град је одбрањен, али су људске жртве и материјална штета немјерљиви.

Предсједник турске владе Ахмет Давутоглу послао је на југ земље три министра како би пружили помоћ страдалим.

Влада је саопштила како је у нападу убијено најмање 27 особа, док је 100 особа теже или лакше повријеђено.

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

сукоб се лагано шири

20.07.2015 11:33

Турска неће моћи избјећи рат на својој територији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бг.

20.07.2015 12:06

Турска мозе то да сатре за 3 сата али неце хоце да зиви нормално са Курдима а не као ви и Косово.То неби био рат само једна олуја и све готово.Ипак је Турска сила и мислим да се досад паметно понаса измедју зарацених фракција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исправка кривог навода

20.07.2015 12:15

Хало бг., који си ти слијепац! Нису им то Курди направили него Исил. Ти млади турски социјалисти су се спремали ићи код Курда да им помогну довести у ред град који су успјели одбранити. Или намјерно просипаш своју пропаганду...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бг.

20.07.2015 12:24

бг.ре.То ти и казем да Турска хоце нормално да зиви са Курдима,нисам рекао да су то Курди урадили,нецу те назвати слијепцем није постено.