Desetine mrtvih u bombaškom napadu

Najmanje 27 osoba je ubijeno u bombaškom napadu koji je pogodio tursko mjesto Suruc na granici sa Sirijom.

Svijet 20.07.2015 | 13:16
Desetine mrtvih u bombaškom napadu

Dilek Ocalan, zamjenik predsjednika Narodne demokratske partije u Urfi tvrdi da je eksploziju uzrokovala bomba koja je bila postavljena u torbu tokom okupljanja mladih socijalista.

Napad se desio unutar Kulturnog centra Amara u kojem se održavao skup Federacije mladih socijalista koji su planirali odlazak u sirijski grad Kobani kako bi učestvovali u njegovoj rekonstrukciji.

Kobani je grad pod kontrolom Kurda koji su mjesecima pružali žestok otpor militantima Islamske države. Grad je odbranjen, ali su ljudske žrtve i materijalna šteta nemjerljivi.

Predsjednik turske vlade Ahmet Davutoglu poslao je na jug zemlje tri ministra kako bi pružili pomoć stradalim.

Vlada je saopštila kako je u napadu ubijeno najmanje 27 osoba, dok je 100 osoba teže ili lakše povrijeđeno.

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

sukob se lagano širi

20.07.2015 11:33

Turska neće moći izbjeći rat na svojoj teritoriji.

ODGOVORITE
Name

bg.

20.07.2015 12:06

Turska moze to da satre za 3 sata ali nece hoce da zivi normalno sa Kurdima a ne kao vi i Kosovo.To nebi bio rat samo jedna oluja i sve gotovo.Ipak je Turska sila i mislim da se dosad pametno ponasa izmedju zaracenih frakcija.

ODGOVORITE
Name

Ispravka krivog navoda

20.07.2015 12:15

Halo bg., koji si ti slijepac! Nisu im to Kurdi napravili nego Isil. Ti mladi turski socijalisti su se spremali ići kod Kurda da im pomognu dovesti u red grad koji su uspjeli odbraniti. Ili namjerno prosipaš svoju propagandu...

ODGOVORITE
Name

bg.

20.07.2015 12:24

bg.re.To ti i kazem da Turska hoce normalno da zivi sa Kurdima,nisam rekao da su to Kurdi uradili,necu te nazvati slijepcem nije posteno.