Њемачки агент нађен мртав у Београду

Иако је нађен мртав још 3. јула у београдској општини Борча, полиција је тек прекјуче открила сумњива документа, фотографије и мапе, али и полицијску значку СР Немачке која гласи на извесног Томаса Ледерстатера, сазнаје “Блиц”.

Србија 18.07.2015 | 08:29
Њемачки агент нађен мртав у Београду

Полиција је, пронашла фасцикле са фотографијама, документима и детаљним описима свих терористичких напада који су се у последњих 15 година догодили у свету. Откривено је и да је Немац истраживао кретање руских подморница и терористичку организацију Исламска држава. У стану је пронађено неколико лаптопова, таблета, преко 15 картица за банке, од којих је пет било у функцији, и више немачких и српских пасоша са различитим именима, као и 100 СИМ картица.

Гарсоњера

Како сазнајемо, полиција је Амбасади Немачке у Србији послала захтев за изјашњење и доставила извештај са бројем пасоша, као и датумом рођења исписаног на документу - 1. март 1966.

Тело Немца у Борчи пронашле су комшије и власници стана, јер им је било сумњиво што га неколико дана нису ни видели ни чули. Из гарсоњере у приземљу зграде у којој је живео сам од почетка маја, када се доселио, почео је да се шири непријатан мирис. Помислили су да му се нешто догодило. Сумње су се обистиниле - леш је пронађен у поодмаклој фази распада.

Црви

- Лежао је поред улазних врата, а кесе са смећем висиле су окачене о кваку. Вероватно је кренуо да их баци када га је издало срце. Глава и тело су му били прекривени црвима. Девојка која га је нашла, шокирала се призором који је затекла - причају комшије које су га пронашле.

Како се у први мах претпоставило да је у питању природна смрт, полиција није извршила увиђај, а тело је однето на обдукцију. Како сазнајемо, узрок смрти још није утврђен. Стан је 3. јула, кад је однето тело, запечаћен и нико у њега није улазио до 14. јула, када су станодавци од полиције затражили да се стан отпечати како би га средили. Полиција је дошла да отвори стан и тек тада су видели с ким имају посла.

Лево-десно

Како причају комшије, шокиране сазнањем да је крај њих живео мушкарац који је истраживао терористичке нападе и кретање руских подморница, Немац је био “висок, мршав и ћелав”. Комшије додају да је био јако повучен и није разговарао ни са ким.

- Деловало је као да је психички болестан. Изгледао је и понашао се чудно. Увек се шетао у бермудама, мајици и са ранцем на леђима и као да није знао где иде. Оде лево, па се врати десно, па поново направи круг. Понекад сам га виђала како шири веш испред стана, али се никоме никада није јављао - прича комшиница, која из страха није желела да открије своје име.

Ни у продавнице, које се налазе на свега неколико метара од његовог стана, продавци кажу да није долазио.

Ћутљив

- Кратко је био овде. Ни са ким није желео да прича, па не знам ни да ли је говорио српски - каже прва комшиница.

Власница стана М. Ј. са супругом и децом живи у близини, а са новинарима “Блица” није желела да разговара. Све је упутила на полицију.

Шта је нађено у стану

Немачки пасош број ЦХ1ХК9ВХД
Полицијска значка на име Томас Ледерстатер
Више брошура Исламске државе

Никад више полиције на увиђају

Током целог прекјучерашњег дана безбедносне службе су обављале увиђај у стану. Запослени у околним продавницама кажу да су “толико полицајаца видели први пут у животу”.

- Било их је много и дошли су неким џиповима и колима какве никада нисам видео. Прво су чекали испред да им неко отвори стан, а онда су од 16 сати па све до 22 сата увече износили неке папире и кутије из стана - каже продавац.

Извор. Блиц

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

даница

18.07.2015 06:35

Спавац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

смехотресно

18.07.2015 06:47

Где ли су паркиране те руске подморнице, у Дунаву или у Сави? А и јесте сумњива та Борца, а и Овцу треба проверити, па преци на Мали Мокри Луг и Стару Пазову. Тотално ми је сумњиво оно кукурузисте око виле Секе Алексиц. ЦИА, снајка, ЦИА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

18.07.2015 07:18

Много хтео много започео час умрли њега је омео....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свабо

18.07.2015 07:19

Цитам немацке вести, који пису да се Ради психицком болеснику, с верским идеологијама - постоји и његова Wеб страница! Толико о агенту.. Бем Ти висе ове новинаре на балкану. Ни српске, ни босанске ни хрватске новине не мозес висе цитати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контраспијун

18.07.2015 09:55

Е мој Свабо. Бас це написати да је био спијун. Па наравно да је био "пекар"

Name

ре контра...

18.07.2015 14:51

Ха,ха,ха,"пекар" а? Свака цаст.

Name

Гуси

18.07.2015 07:20

Тразио руске ванземљаке

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

18.07.2015 08:22

Је је како су људи глупи па падају на причи њемачких медија.Па неће ваљда њемачка признат да је у по Београда деловао и радио њихов контраобавјестајац.Човек који има толико пасоша,толико дим картица није лаик и глуп.Ако би било шта друго рекла влада Ангела Меркел био би то дипломатски скандал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

штос

18.07.2015 10:24

Е па , ви се смијте филму "Балкански шпијун" и не пазите ко вам живи у комшилуку...све до једном...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Детектив

18.07.2015 13:22

Чуј шпијун а није ,,склоњен,, од својих. Хехе, сваста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Месси

18.07.2015 15:48

А ко казе да није склоњен од својих?!