Njemački agent nađen mrtav u Beogradu

Iako je nađen mrtav još 3. jula u beogradskoj opštini Borča, policija je tek prekjuče otkrila sumnjiva dokumenta, fotografije i mape, ali i policijsku značku SR Nemačke koja glasi na izvesnog Tomasa Lederstatera, saznaje “Blic”.

Srbija 18.07.2015 | 08:29
Njemački agent nađen mrtav u Beogradu

Policija je, pronašla fascikle sa fotografijama, dokumentima i detaljnim opisima svih terorističkih napada koji su se u poslednjih 15 godina dogodili u svetu. Otkriveno je i da je Nemac istraživao kretanje ruskih podmornica i terorističku organizaciju Islamska država. U stanu je pronađeno nekoliko laptopova, tableta, preko 15 kartica za banke, od kojih je pet bilo u funkciji, i više nemačkih i srpskih pasoša sa različitim imenima, kao i 100 SIM kartica.

Garsonjera

Kako saznajemo, policija je Ambasadi Nemačke u Srbiji poslala zahtev za izjašnjenje i dostavila izveštaj sa brojem pasoša, kao i datumom rođenja ispisanog na dokumentu - 1. mart 1966.

Telo Nemca u Borči pronašle su komšije i vlasnici stana, jer im je bilo sumnjivo što ga nekoliko dana nisu ni videli ni čuli. Iz garsonjere u prizemlju zgrade u kojoj je živeo sam od početka maja, kada se doselio, počeo je da se širi neprijatan miris. Pomislili su da mu se nešto dogodilo. Sumnje su se obistinile - leš je pronađen u poodmakloj fazi raspada.

Crvi

- Ležao je pored ulaznih vrata, a kese sa smećem visile su okačene o kvaku. Verovatno je krenuo da ih baci kada ga je izdalo srce. Glava i telo su mu bili prekriveni crvima. Devojka koja ga je našla, šokirala se prizorom koji je zatekla - pričaju komšije koje su ga pronašle.

Kako se u prvi mah pretpostavilo da je u pitanju prirodna smrt, policija nije izvršila uviđaj, a telo je odneto na obdukciju. Kako saznajemo, uzrok smrti još nije utvrđen. Stan je 3. jula, kad je odneto telo, zapečaćen i niko u njega nije ulazio do 14. jula, kada su stanodavci od policije zatražili da se stan otpečati kako bi ga sredili. Policija je došla da otvori stan i tek tada su videli s kim imaju posla.

Levo-desno

Kako pričaju komšije, šokirane saznanjem da je kraj njih živeo muškarac koji je istraživao terorističke napade i kretanje ruskih podmornica, Nemac je bio “visok, mršav i ćelav”. Komšije dodaju da je bio jako povučen i nije razgovarao ni sa kim.

- Delovalo je kao da je psihički bolestan. Izgledao je i ponašao se čudno. Uvek se šetao u bermudama, majici i sa rancem na leđima i kao da nije znao gde ide. Ode levo, pa se vrati desno, pa ponovo napravi krug. Ponekad sam ga viđala kako širi veš ispred stana, ali se nikome nikada nije javljao - priča komšinica, koja iz straha nije želela da otkrije svoje ime.

Ni u prodavnice, koje se nalaze na svega nekoliko metara od njegovog stana, prodavci kažu da nije dolazio.

Ćutljiv

- Kratko je bio ovde. Ni sa kim nije želeo da priča, pa ne znam ni da li je govorio srpski - kaže prva komšinica.

Vlasnica stana M. J. sa suprugom i decom živi u blizini, a sa novinarima “Blica” nije želela da razgovara. Sve je uputila na policiju.

Šta je nađeno u stanu

Nemački pasoš broj CH1HK9VHD
Policijska značka na ime Tomas Lederstater
Više brošura Islamske države

Nikad više policije na uviđaju

Tokom celog prekjučerašnjeg dana bezbednosne službe su obavljale uviđaj u stanu. Zaposleni u okolnim prodavnicama kažu da su “toliko policajaca videli prvi put u životu”.

- Bilo ih je mnogo i došli su nekim džipovima i kolima kakve nikada nisam video. Prvo su čekali ispred da im neko otvori stan, a onda su od 16 sati pa sve do 22 sata uveče iznosili neke papire i kutije iz stana - kaže prodavac.

Izvor. Blic

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

danica

18.07.2015 06:35

Spavac.

ODGOVORITE
Name

smehotresno

18.07.2015 06:47

Gde li su parkirane te ruske podmornice, u Dunavu ili u Savi? A i jeste sumnjiva ta Borca, a i Ovcu treba proveriti, pa preci na Mali Mokri Lug i Staru Pazovu. Totalno mi je sumnjivo ono kukuruziste oko vile Seke Aleksic. CIA, snajka, CIA.

ODGOVORITE
Name

Лија

18.07.2015 07:18

Много хтео много започео час умрли њега је омео....

ODGOVORITE
Name

Svabo

18.07.2015 07:19

Citam nemacke vesti, koji pisu da se Radi psihickom bolesniku, s verskim ideologijama - postoji i njegova Web stranica! Toliko o agentu.. Bem Ti vise ove novinare na balkanu. Ni srpske, ni bosanske ni hrvatske novine ne mozes vise citati!

ODGOVORITE
Name

Kontraspijun

18.07.2015 09:55

E moj Svabo. Bas ce napisati da je bio spijun. Pa naravno da je bio "pekar"

Name

re kontra...

18.07.2015 14:51

Ha,ha,ha,"pekar" a? Svaka cast.

Name

Gusi

18.07.2015 07:20

Trazio ruske vanzemljake

ODGOVORITE
Name

snouden

18.07.2015 08:22

Je je kako su ljudi glupi pa padaju na priči njemačkih medija.Pa neće valjda njemačka priznat da je u po Beograda delovao i radio njihov kontraobavjestajac.Čovek koji ima toliko pasoša,toliko dim kartica nije laik i glup.Ako bi bilo šta drugo rekla vlada Angela Merkel bio bi to diplomatski skandal.

ODGOVORITE
Name

štos

18.07.2015 10:24

E pa , vi se smijte filmu "Balkanski špijun" i ne pazite ko vam živi u komšiluku...sve do jednom...

ODGOVORITE
Name

Detektiv

18.07.2015 13:22

Čuj špijun a nije ,,sklonjen,, od svojih. Hehe, svasta.

ODGOVORITE
Name

Messi

18.07.2015 15:48

A ko kaze da nije sklonjen od svojih?!