Ухапшена жена због напада на Милана Бека

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је ухапшена женска особа М.А, (31), за коју се основано сумња да је умешана у покушај убиства бизнисмена Милана Бека.

Србија 17.07.2015 | 19:10
Ухапшена жена због напада на Милана Бека

"Ухапшена је М.А. из Београда, 84-о годиште за коју основано сумњамо да је умешана у извршење овог тешког кривичног дела", рекао је Стефановић у Дневнику ТВ Пинк.

Он је прецизирао да полиција сумња да се ДНК која је откривена на једној од чаура, поклапа са ДНК ухапшене М.А.

"Зато ћемо у наредним данима наставити, заједно са тужилаштвом, да интензивно пратимо овај случај. Надамо се да ће ово бити почетак откривања свега што се дешавало у овом случају", рекао је Стефановић.

Он је такође похвалио рад полицајаца, за које каже да су у тешким условима дошли до овог важног открића.

Полиција је проверавала да ли је жена, чији је ДНК пронађен на месту оружаног напада на Милана Бека, иста особа која је оставила биолошки траг на експлозиву којим су убијени Радојица Јоксовић у Београду и Раде Максимовић у Шапцу. Реч је о жени са севера Црне Горе, чији је идентитет утврђен - сазнају “Новости”.

Њен ДНК је потврђен у три кривична дела на територији Србији. У две ликвидације, али и трговини наркотицима. Полиција би, како сазнајемо, за неколико дана, после осам месеци истраге, требало да има конкретне податке, поткрепљене доказима, о тешком рањавању српског бизнисмена 14. новембра прошле године.

- На чаури метка испаљеног на Бека пронађен је, поред осталих, и тај женски ДНК - наводи извор “Новости”. - Да ли је она пуцала или је била у контакту са муницијом, знаће се за неколико дана. У току је размена информација са полицијом Црне Горе, али и са колегама из једног града у Србији.

Оно што је, међутим, потврђено јесте чињеница да је Црногорка са севера ове земље доведена у директну везу са две ликвидације почињене у Србији, али и са трговином наркотицима. Наиме, у близини Краљева заплењено је више килограма хероина, запакованог у мање пакетиће. На једном од њих пронађени су биолошки трагови из којих су касније извучени женски ДНК узорци.

Радојица Јоксовић (32), брат од стрица Небојше Јоксовића, заштићеног сведока у судском процесу против нарко-боса Дарка Шарића, убијен је 3. јула 2012. године у београдском насељу Беле воде. Усмрћен је активирањем експлозивне направе постављене испод његовог сивог “аудија А6”. У експлозији је лакше рањен Предраг Ракић, који је био на месту сувозача.

Први резултати истраге показали су да је паклена направа постављена испод седишта возача. Експлозив је активиран даљински, када је Јоксовић успорио због “лежећег полицајца”. Током увиђаја пронађени су остаци паклене направе, а анализом материјалних трагова са експлозива и џипа пронађено је неколико ДНК. Изненађење није било мало када су стручњаци саопштили да је, поред осталих, изолован и један - женски!

(Новости)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

лоло

17.07.2015 17:32

Ах, дакле, јасно ми је, радио је са Шарићем, а кад се превише обогатио, и мислио да му је овај даље сметња, издао га. ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предратни бањалучанин

17.07.2015 17:38

Зашто се Стефановић толико заузима за овог криминалца?, то је питање свих питања! Стефановић би се могао заузети да се открије који плаћени убица из београда је ликвидирао госп Милана Вукелића испред полицијске станице у Бањалуци и при том дигао у ваздух још двије особе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стефановицу

17.07.2015 22:04

Реци нам министре како то се по Београду сепури Миле Радисиц осудјен правосназно у Бања Луци на 3 год.затвора.Реци нам министре,реци да те цујемо.Зар није твој сеф госп.Вуциц борац против кор.и кримин.Ста је сад ста смрди?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

18.07.2015 08:53

За "Стефановићу". Одлично питање "министру". Није он никакав министар он је прикривени багров. Србијанска полиција није посветила толико времена и пажње свим осталим случајевима колико рањавању тог Бека а он је обични криминалац, то јест тајкун. Наравно да је масно платио Стефановићу и Вучићу да полиција надје ко га је хтио убити. Није то ни тешко јер Беко зна коме је све дужан. Вучић је пљунути Милорад Додик. У Србији ће урадити исто што је Додик урадио од Републике Српске. Глуми максимално и код блесавог народа скупља поене за следећи мандат. Чак и ради оно што је Милорад радио. Глуми да је за помирење с Муслиманима, и одлази у Сребреницу, признаће и геноцид а онда ће Србију ставити у џеп. Након што га буду притискали за тај криминал онда ће радикализовати ситуацију у Србији и у Босни и гурати рат. Додик је већ днас у тој фази. Једино, пошто се ради о Србији а не Републици Српској, може се десити да га неко из четничких и сличних организација убије. Ако се то не деси , видјећете шта ће бити са Србијом за још неких 5 година. неће остати ни камен на камену. Све ће бити у рукама странаца а Вучић и екипа око њега милијардери.

ОДГОВОРИТЕ