Uhapšena žena zbog napada na Milana Beka

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je uhapšena ženska osoba M.A, (31), za koju se osnovano sumnja da je umešana u pokušaj ubistva biznismena Milana Beka.

Srbija 17.07.2015 | 19:10
Uhapšena žena zbog napada na Milana Beka

"Uhapšena je M.A. iz Beograda, 84-o godište za koju osnovano sumnjamo da je umešana u izvršenje ovog teškog krivičnog dela", rekao je Stefanović u Dnevniku TV Pink.

On je precizirao da policija sumnja da se DNK koja je otkrivena na jednoj od čaura, poklapa sa DNK uhapšene M.A.

"Zato ćemo u narednim danima nastaviti, zajedno sa tužilaštvom, da intenzivno pratimo ovaj slučaj. Nadamo se da će ovo biti početak otkrivanja svega što se dešavalo u ovom slučaju", rekao je Stefanović.

On je takođe pohvalio rad policajaca, za koje kaže da su u teškim uslovima došli do ovog važnog otkrića.

Policija je proveravala da li je žena, čiji je DNK pronađen na mestu oružanog napada na Milana Beka, ista osoba koja je ostavila biološki trag na eksplozivu kojim su ubijeni Radojica Joksović u Beogradu i Rade Maksimović u Šapcu. Reč je o ženi sa severa Crne Gore, čiji je identitet utvrđen - saznaju “Novosti”.

Njen DNK je potvrđen u tri krivična dela na teritoriji Srbiji. U dve likvidacije, ali i trgovini narkoticima. Policija bi, kako saznajemo, za nekoliko dana, posle osam meseci istrage, trebalo da ima konkretne podatke, potkrepljene dokazima, o teškom ranjavanju srpskog biznismena 14. novembra prošle godine.

- Na čauri metka ispaljenog na Beka pronađen je, pored ostalih, i taj ženski DNK - navodi izvor “Novosti”. - Da li je ona pucala ili je bila u kontaktu sa municijom, znaće se za nekoliko dana. U toku je razmena informacija sa policijom Crne Gore, ali i sa kolegama iz jednog grada u Srbiji.

Ono što je, međutim, potvrđeno jeste činjenica da je Crnogorka sa severa ove zemlje dovedena u direktnu vezu sa dve likvidacije počinjene u Srbiji, ali i sa trgovinom narkoticima. Naime, u blizini Kraljeva zaplenjeno je više kilograma heroina, zapakovanog u manje paketiće. Na jednom od njih pronađeni su biološki tragovi iz kojih su kasnije izvučeni ženski DNK uzorci.

Radojica Joksović (32), brat od strica Nebojše Joksovića, zaštićenog svedoka u sudskom procesu protiv narko-bosa Darka Šarića, ubijen je 3. jula 2012. godine u beogradskom naselju Bele vode. Usmrćen je aktiviranjem eksplozivne naprave postavljene ispod njegovog sivog “audija A6”. U eksploziji je lakše ranjen Predrag Rakić, koji je bio na mestu suvozača.

Prvi rezultati istrage pokazali su da je paklena naprava postavljena ispod sedišta vozača. Eksploziv je aktiviran daljinski, kada je Joksović usporio zbog “ležećeg policajca”. Tokom uviđaja pronađeni su ostaci paklene naprave, a analizom materijalnih tragova sa eksploziva i džipa pronađeno je nekoliko DNK. Iznenađenje nije bilo malo kada su stručnjaci saopštili da je, pored ostalih, izolovan i jedan - ženski!

(Novosti)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

lolo

17.07.2015 17:32

Ah, dakle, jasno mi je, radio je sa Šarićem, a kad se previše obogatio, i mislio da mu je ovaj dalje smetnja, izdao ga. ....

ODGOVORITE
Name

Predratni banjalučanin

17.07.2015 17:38

Zašto se Stefanović toliko zauzima za ovog kriminalca?, to je pitanje svih pitanja! Stefanović bi se mogao zauzeti da se otkrije koji plaćeni ubica iz beograda je likvidirao gosp Milana Vukelića ispred policijske stanice u Banjaluci i pri tom digao u vazduh još dvije osobe.

ODGOVORITE
Name

Stefanovicu

17.07.2015 22:04

Reci nam ministre kako to se po Beogradu sepuri Mile Radisic osudjen pravosnazno u Banja Luci na 3 god.zatvora.Reci nam ministre,reci da te cujemo.Zar nije tvoj sef gosp.Vucic borac protiv kor.i krimin.Sta je sad sta smrdi?

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

18.07.2015 08:53

Za "Stefanoviću". Odlično pitanje "ministru". Nije on nikakav ministar on je prikriveni bagrov. Srbijanska policija nije posvetila toliko vremena i pažnje svim ostalim slučajevima koliko ranjavanju tog Beka a on je obični kriminalac, to jest tajkun. Naravno da je masno platio Stefanoviću i Vučiću da policija nadje ko ga je htio ubiti. Nije to ni teško jer Beko zna kome je sve dužan. Vučić je pljunuti Milorad Dodik. U Srbiji će uraditi isto što je Dodik uradio od Republike Srpske. Glumi maksimalno i kod blesavog naroda skuplja poene za sledeći mandat. Čak i radi ono što je Milorad radio. Glumi da je za pomirenje s Muslimanima, i odlazi u Srebrenicu, priznaće i genocid a onda će Srbiju staviti u džep. Nakon što ga budu pritiskali za taj kriminal onda će radikalizovati situaciju u Srbiji i u Bosni i gurati rat. Dodik je već dnas u toj fazi. Jedino, pošto se radi o Srbiji a ne Republici Srpskoj, može se desiti da ga neko iz četničkih i sličnih organizacija ubije. Ako se to ne desi , vidjećete šta će biti sa Srbijom za još nekih 5 godina. neće ostati ni kamen na kamenu. Sve će biti u rukama stranaca a Vučić i ekipa oko njega milijarderi.

ODGOVORITE