Кад је право вријеме за туширање?

Да ли је боље туширати се ујутру или увече пре спавања?

Здравље 17.07.2015 | 09:30
Кад је право вријеме за туширање?

Вероватно сте приметили да се неки људи туширају увече, а неки ујутру. Ови први кажу да не желе да у кревет лежу прљави, док други да је потребно опрати се након целоноћног знојења.

Ко је у праву?

И једни и други, али у зависности од ситуације. Доба дана у које ћете се туширати зависи од низа фактора - од типа коже, до изложености прљавштини. Које је право за вас?

Треба да се туширате ујутру, ако...

Имате масну кожу. Јутарње туширање помоћи ће вам да прочистите поре од вишка масноће која се током ноћи накупљала.

Имате намеру да се бријете. Туширање мушкарцима помаже да омекша длачице на лицу и чини бријање лакшим.

Немате проблем са раним буђењем. Јутарње туширање може одговарати само оним људима којима није тешко да се пробуде нешто раније.

Знојите се појачано у току ноћи. Особе које се током ноћи појачано зноје очекивано желе да сперу са себе зној ујутру.

Нисте окружени прљавштином. Један од главних разлога због којих се људи туширају увече је тај што раде у окружењу пуном прљавштине. Ако свакодневно идете право из канцеларије у кола и затим кући, можда и немате шта да уклањате с вашег тела. Међутим, ако радите теренски посао или се возите јавним превозом, требало би да се истуширате.

Треба да се туширате увече, ако...

Вам је потребно опуштање пре спавања. Многе људе опушта млака вода пред спавање, али многа истраживања показују да то заправо може пореметити ваш природни биолошки часовник и отежати вам падање у сан. Ако је то ваш случај, туширајте се неколико сати пре легања у кревет.

Носите шминку. Ако носите крему са заштитним фактором или шминку, вечерње туширање и детаљно чишћење лица су веома важни.

Имате суву кожу. Током ноћи је у том случају пожељно да “одморите” кожу од шампона и купки и дозволите јој да се током ноћи природно хидрира.

Окружење вам није стерилно. Особе које раде теренске послове, као и запослени у болницама или на отвореном требало би да се туширају увече.

Б 92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мики

17.07.2015 19:44

Е заборавили сте да се Баја пита

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

20.07.2015 06:08

Оовај народ је опседнит Додиком.

ОДГОВОРИТЕ