На пут кретати само ујутро или увече

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно, а возачима који планирају дужа путовања препоручује се да због најављене високе температуре ваздуха на пут крећу ујутро или увече, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Босна и Херцеговина 16.07.2015 | 09:30
На пут кретати само ујутро или увече

Возачима се савјетује да на пут не крећу без довољне количине воде или друге течности и да праве чешће паузе.

На регионалном путу Добој - Шамац - Брчко због радова на пружном прелазу, који припада жељезничкој станици Шамац, возила ће данас и сутра од 8.00 до 14.00 часова саобраћати успорено са повременим прекидима.

Због реконструкције водоводне мреже на дионици магистралног пута Отока (граница Српске и ФБиХ) - Нови Град један саобраћај се на мјестима гдје се изводе радови одвија наизмјенично, једном коловозном траком од 7.00 до 18.00 часова.

Отежано се саобраћа и на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош на којој је у току реконструкција и санација водоводне и канализационе мреже на подручју општине Котор Варош. На мјесту извођења радова возила се од 7.00 до 18.00 часова пропуштају наизмјенично, једном коловозном траком.

Због реконструкције савског насипа на локалитету Рача возила на овом дијелу магистралног пута од 7.00 до 18.00 часова саобраћају једном траком.

У току је санација дионице магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље, према граници са Црном Гором због чега ће више пута у току дана долазити до обуставе саобраћаја које неће трајати дуже од 30 минута.

Из АМС подсјећају да је на овој дионици на снази забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и чија дужина прелази осам метара.

Због изградње аутопутева Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор, те дионицама магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

На регионалном путу Пруд - Шамац у току је реконструкција коловоза због чега ће саобраћај наредних дана бити преусмјераван кроз Шамац.

Због клизишта саобраћај се на дионицама регионалног пута Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровићи одвија једном саобраћајном траком.

На магистралном путу Бродско Поље - Брусница /граница Републике Српске - ФБиХ/ локалитет "Клакар Доњи два" због деминирања терена на снази је привремена обустава саобраћаја од 8.30 до 15.00 часова.

Повремена обустава саобраћаја траје пола сата а возила се пропуштају 10 минута.

На регионалном путу Братунац три - Дрињача забрањен је саобраћај за возила чија маса прелази три и по тоне и за аутобусе масе веће од пет тона.

То је услиједило јер је усљед прошлогодишњих поплава дошло до урушавања десне банкине и дијела саобраћајне траке до ријеке Дрине.

Преко моста у мјесту Драгаловци на дионици регионалног пута Прњавор - Станари забрањен је саобраћај свим возилима чија укупна маса прелази пет тона, а висина три и по метра.

У Федерацији БиХ у току су радови на привременом одржавању дионице аутопута од Подлугова до Високог па се возачима савјетује да возе смањеном брзином и поштују привремено постављену сигнализцију.

Због асфалтирања регионалног пута Лукавац - Вијенац - Бановићи данас ће од 8.00 до 20.00 часова саобраћај бити потпуно обустављен.

Путничка возила користиће алтернативни правац кроз Боровац, док ће аутобуси на редовним линијама бити пропуштани у интервалима од 30 до 40 минута.

Због деминирања терена у Доњим Пурићима на магистралном путу Велика Кладуша - Бихаћ, од 8.00 до 16.00 часова долази до повремених получасовних обустава саобраћаја.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања, а из АМС подсјећају да је због радова у Хрватској забрањен саобраћај теретним возилима на прелазу Брчко - Гуња.

У оквиру акције "Да ли возите технички исправно возило 2015" данас ће у Источном Сарајеву стручне екипе АМС вршити бесплатну контролу возила на покретном техничком прегледу. Бесплатна контрола биће вршена од 9.00 до 13.00 часова на паркингу код стадиона. За сутра је планирана бесплатна контрола техничке исправности возила у Теслићу.

Коментари / 0

Оставите коментар