Пронађени остаци старице нестале `92.

У Вучиловцу код Брчког јуче су пронађени посмртни остаци нестале старице Нетке Лукић (71) која је убијена и запаљена на кућном прагу 12. децембра 1992. године приликом напада на ово село од стране здружених снага ХВО из Орашја и сусједне Хрватске.

Босна и Херцеговина 16.07.2015 | 07:00
Пронађени остаци старице нестале `92.

По налогу Тужилаштва БиХ и уз присуство представника Међународне комисије за тражење несталих, ископавање је организовао Оперативни тим за тражење несталих Републике Српске.

„То је моја тетка или оно што је од ње остало. Била је слијепа и није се евакуисала на вријеме, а убијена је и запаљена заједно с кућом која је изгорјела и потпуно се срушила. Пронашли су њене нагорјеле кости, а након идентификације сахранићемо је на хрићански – православни начин", рекао је видно потрешен сестрић покојне Нетке Никола Гаврић који је присуствовао откопавању рушевине.

У Вучиловцу је за један дан убијено 19 мјештана, а Нетка Лукић је посљедња с листе несталих мјештана у том погрому који је задесио ово село на десној обали Саве.

Нико за ове злочине, пљачку и паљевину није одговарао, а удружења породица погинулих настављају потрагу за још пет несталих бораца из Челинца и једним из Приједора који су убијени исти дан у Вучиловцу бранећи „коридор живота" и сјеверну границу Републике Српске.

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Љубиње

16.07.2015 05:33

Кад се писе о старици која је ни крива ни дузна убијена, ниједан коментар, а кад Додик и резим несто изјави 300 коментара. Стварно залосно. Највазније вам је ста Милокрад казе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Љубиње

16.07.2015 08:03

Додик је њима дусевна храна ,дзабаљебароси ништа не раде па мора се некако убијат досада. Тешко се живи нема се посла али за интернет и кафице мора бити.

Name

Серафим

16.07.2015 06:02

Свуда и на сваком месту трагови устаско-босњацких-муслиманских трагова. Убити слепу старицу и запалити а на крају је закопати у суму, закопали су је они који су је и убили то јесте познавали, и такви монструми се сетају слободни а ми са њима треба да се миримо или заједно зивимо до прве прилике где це ти исти урадити оно сто су и раније неказњени радили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

млада босна

16.07.2015 06:40

Иди дијете ста радис не трљај само ... на ПЦ-у цитав дан!!Досадан си!!!