Pronađeni ostaci starice nestale `92.

U Vučilovcu kod Brčkog juče su pronađeni posmrtni ostaci nestale starice Netke Lukić (71) koja je ubijena i zapaljena na kućnom pragu 12. decembra 1992. godine prilikom napada na ovo selo od strane združenih snaga HVO iz Orašja i susjedne Hrvatske.

Bosna i Hercegovina 16.07.2015 | 07:00
Pronađeni ostaci starice nestale `92.

Po nalogu Tužilaštva BiH i uz prisustvo predstavnika Međunarodne komisije za traženje nestalih, iskopavanje je organizovao Operativni tim za traženje nestalih Republike Srpske.

„To je moja tetka ili ono što je od nje ostalo. Bila je slijepa i nije se evakuisala na vrijeme, a ubijena je i zapaljena zajedno s kućom koja je izgorjela i potpuno se srušila. Pronašli su njene nagorjele kosti, a nakon identifikacije sahranićemo je na hrićanski – pravoslavni način", rekao je vidno potrešen sestrić pokojne Netke Nikola Gavrić koji je prisustvovao otkopavanju ruševine.

U Vučilovcu je za jedan dan ubijeno 19 mještana, a Netka Lukić je posljednja s liste nestalih mještana u tom pogromu koji je zadesio ovo selo na desnoj obali Save.

Niko za ove zločine, pljačku i paljevinu nije odgovarao, a udruženja porodica poginulih nastavljaju potragu za još pet nestalih boraca iz Čelinca i jednim iz Prijedora koji su ubijeni isti dan u Vučilovcu braneći „koridor života" i sjevernu granicu Republike Srpske.

(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ljubinje

16.07.2015 05:33

Kad se pise o starici koja je ni kriva ni duzna ubijena, nijedan komentar, a kad Dodik i rezim nesto izjavi 300 komentara. Stvarno zalosno. Najvaznije vam je sta Milokrad kaze.

ODGOVORITE
Name

Re Ljubinje

16.07.2015 08:03

Dodik je njima dusevna hrana ,dzabaljebarosi ništa ne rade pa mora se nekako ubijat dosada. Teško se živi nema se posla ali za internet i kafice mora biti.

Name

Serafim

16.07.2015 06:02

Svuda i na svakom mestu tragovi ustasko-bosnjackih-muslimanskih tragova. Ubiti slepu staricu i zapaliti a na kraju je zakopati u sumu, zakopali su je oni koji su je i ubili to jeste poznavali, i takvi monstrumi se setaju slobodni a mi sa njima treba da se mirimo ili zajedno zivimo do prve prilike gde ce ti isti uraditi ono sto su i ranije nekaznjeni radili.

ODGOVORITE
Name

mlada bosna

16.07.2015 06:40

Idi dijete sta radis ne trljaj samo ... na PC-u citav dan!!Dosadan si!!!