Кузмановићима стигла помоћ из Америке

Након прилога у дневнику БН телевизије крајем маја ове године с позивом за помоћ Милки, Милени и Мирку Кузмановићу, малољетној дјеци из Грбавице код Брчког која су остала без оба родитеља, реаговали су и наши људи у Америци.

Босна и Херцеговина 15.07.2015 | 11:23
Кузмановићима стигла помоћ из Америке

На иницијативу Бојана Мичића из Илијаша и уз подршку Српске православне цркве у Њу Џерсију, сакупљен је новац и јуче уручен овој породици.

На потресну причу о троје сирочади из Грбавице код Брчког наши људи у више америчких савезних држава одазвали су се иницијативи групе хуманиста из Њу Џерсија. Сакупили су 9.500 долара које је породици Кузмановић јуче, уз присуствово парохијских свештеника, а у име организатора акције Бојана Мичића из Илијаша, уручила његова тетка Борка Кокоруш.

Кузмановићима, 15-годишњој Милки, годину дана млађој Милени и седмогодишњем Мирку, јавило се с подршком пуно хуманих људи па ће кућа коју су за њих започели њихови родитељи, мајка Љубомирка и отац Мирко, надају се, прије зиме бити усељива.

Милка, Милена и мали Мирко живе у старој кући на крају села с дједом Пантелијом и баком Милком који су обоје у осмој деценији живота. Без мајке су остали 8. маја 2012. а двије године касније у исти дан и без оца Мирка.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дорат

15.07.2015 09:34

Спадосмо на садаку и просевину, у власти милионери и билионери, а народ и породице полугладне о просјацком стапу зиве, узимају сви новац од Срба у Америци а прозивају их цетницима, како ствари стоје цетници само и помазу а комуњаре додју у Цркву наједу се и напију па бугија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка

15.07.2015 10:49

Гдје су милионери, гдје је власт, немају кад боре се за своје интересе. Гладна нам дјеца комшијска, наша, јадна, остављена а овдје само један коментар. Ваљда нас не дотиче туга и несрећа ових и свих наших сирочића. Дајте само лудујте, свађајте се, дијелите се и за очи хватајте неистомишљенике а "вође нам" рекла бих на одмору бише, сви лијепо и одморно изгледају а шта је глад и биједа не знају, нити ће знати док је нас слијепаца да им се дивимо, на празне приче аплаудирамо, и вичемо "живио". Живе они и то добро, шта је са остатком српског народа. Е баш смо слијепци невиђени.