Позваћу у Београд Предсједништво БиХ

Премијер Србије Александар Вучић најавио је да ће сутра званично позвати сва три члана Представништва БиХ у посету Београду и било коме граду у Србији, било када.

Регион 13.07.2015 | 20:48
Позваћу у Београд Предсједништво БиХ

Вучић је рекао да прихвата извињење бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића, наводећи да га је Изетбеговић звао после инцидента, али да се он није јављао, нити одговорио на поруку.

"Он (Изетбеговић) ми је гарантовао безбедност неколико дана пре тога", рекао је Вучић.

"Бакир ми је гарантовао безбедност. Правио се да ме не види, није се ни поздравио са мном. Ниједна делегација није остала поред мене. Мој проблем је што нисам хтео да спустим главу", казао је Вучић и поручио да Изетбеговић, да је дошао у Србију, никада не био могао да буде нападнут.

Србију сам свуда одговорно представљао, никоме никада не би фалила длака са главе, сваки наш гост је био радо виђен и осећао се као код куће, истакао је Вучић, коментаришући напад у Поточарима.

Према његовим речима, и код православних Срба, Бошњака и муслимана битно је како се дочекује гост и велика је срамота не дочекати госта на прави начин.

"Ја могу да говорим о личним разочарењима... Има још један део у Поточарима који није снимљен, где су нас напали и ногама и песницама", навео је премијер.

"Погнуо сам главу пред сребреничким жртвама, али нисам пред песницама, каменицама, флашама, ударцима ногу, нисам хтео да сагнем главу", навео је Вучић, истакавши да није размишљао више о својој судбини, већ само о томе да не буде осрамоћен.

"Мислим да Србију нисам осрамотио", истакао је Вучић, додајући да је зато ишао уздигнуте главе.

Он је захвалио Ћамилу Дураковићу и мајкама жртава на начин како су га примили и да би му највећа част била ако би било када те исте жене, које су изгубиле свој најмилије, хтеле да га приме.

Премијер је посебно захвалио свим Бошњацима из Србије и Босне.

"Људи су именом и презименом рекли ''хвала Вам осећамо искреност са Ваше стране'' и њима сам захвалан", истакао је Вучић.

"Ја сам њима захвалан и ми ћемо да градимо мир, а разни кретени неће моћи да униште будућност Балкана. Србија је на сигурном путу", поручио је Вучић.

Премијер истиче да то што резолуција о Сребреници није усвојена, не значи победу Србије.

"Ја сам вече пре тог када се гласало о резолуцији рекао да то није победа Србије и рекао сам да морамо да наставимо да радимо и да разговарамо", навео је Вучић.

(РТС)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Бане

13.07.2015 18:58

Вуциц је на добром путу помирења,иде корак испред конкуренције.Стета сто се Тома бави се бајкама и писањем краљицама и принцезама на зрну граска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

13.07.2015 19:06

Родјаце Мадјарска гради зид . Вуциц зида куцу а темеља нигдје.

Name

СРБИН Един Џеко

13.07.2015 19:01

Доста коректна изјава. Питање одлично за Бакира? Да ли си ослијепио када си видео да си у Републици Српској, држави коју тако силно желиш за своју и желиш да уништиш? Срамота да ниси поздравио некога кога си наговарао да дође у ту ето ти твоју Босну. Да ли је то Бакире Босна какву ти желиш и твој "бабо"? Бакире увешћемо ти визу за улазак у Републику Српску као и Тачију. Извини се и похватајте кривце да идемо даље држава каква год да је је најгора и само се још можемо да дружимо са најгорима и ускоро ће да ти долазе Бакире само представници најгорих држава или оних коме и данас плаћамо рекет Американци и Енглези са Њемцима. Окренимо се сами себи па онда када буде за све боље ајмо се и потући ако треба само да можемо напокон да живимо, заједно или не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКОЛАЦ

13.07.2015 19:18

ПИТАЈТЕ ДОДИКА ЦОВИЦА

Name

Мк

13.07.2015 20:32

Како би лијепо бити Един Дзеко, ма крајње је неодговорно и КЗ казњиво изјављивати у име јавне спортске лицности високих морално-одгојних вриједности.Ја а мозда е и господин Дзеко моземо се слозити са одредјеним садрзајним вриједностима твоје изјаве,ма некоректност представљања повлаци и одговорност цл.329 КЗ а о материјалној одстети/јавна спортка лицности високог нивоа/ да и не го орми.Мало одговорности како према себи тако и према другима није на одмет?Миран сан

Name

Ре Србине

13.07.2015 21:10

Нема зивота без ЕУ . Тамо само моземо сигурније зивети заједно и пријатељски . Не зелимо да вас на парастосима образују муслимани убице . Ви и ми смо истог корјена . Ја нисам крив сто су моји прадедови пресли на ислам па да ви због тога се светите и убијате моју дјецу

Name

РадикалНО

13.07.2015 22:58

Вучићу не будали више и престани са понижавањем Срба.

Name

Ре.

14.07.2015 06:28

О којој ти дрзави прицас. Ми сви познајемо БИХ дрзаву несто друго ми непознато или је оно сто ти је Баја обецао.

Name

муслиман

13.07.2015 19:03

Бакир Изетбеговић је роб Америке, ЕУ, Израела и Турске, то су све браћа... жалосно је што тврди да и мене представља, мене сигурно Бакир не представља, мене представља Вучић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

13.07.2015 19:05

Ех , тешко нама са вама а богами и вама са нама. Свако би да има своју неку истину а тако се неправи будучност. Вучићу једна је истина , знам да боли ал без ње нема даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса

13.07.2015 19:16

Нек испитају засто је Додиков МУП убацио полицајце без дозволе. Они су напали Вуцица нису сигурно Босњаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.07.2015 06:19

Не писи висе ниста.

Name

Ре.саса

14.07.2015 06:29

Неце они то да схвате.

Name

Киклоп

13.07.2015 19:33

Цуј ти цес позвати? Јел на рапорт?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоли

13.07.2015 19:41

Вас су млатили пет минута док реис наводно није позвао на окретање табутима, а не " некима који су из ко зна којих разлога досли!" На Дзеназу се не долази из ко зна којих разлога него ради одавања поцасти умрлима или погинулима. Тек тада је камера дијелом приказала напад. Знаци да је и реис и сва свита томо Бакира знала ста слиједи. Све је организовано код њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

13.07.2015 19:52

Прихватас извињење а не јављас се... Мој Вуцицу мозе ли се супа јести виљуском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луда Милојка

13.07.2015 20:31

Хајде Бакире Босански змају ако имас мудала отици извинисе..Кад те окрузи 500 сајкаца и 300 кокарди има мудала да ти се заледе. Хахаахахха

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

13.07.2015 20:39

Како не кужите колико су односи у Босни затегнутији откад су почеле промјене односно откад се у Федерацији профилирала странка Демократска Фронта и откад је Савез за промјене из РС узео власт на државном нивоу и откако је Вучић почео интензивније да нуди руку помирења Босни и Херцеговини односно Бакиру Изетбеговићу... Вучић ово све ради за велике паре а плаћају Милорад Додик, Бакир Изетбеговић и Драган Човић. Ово све одговара и САДу и ЕУ. Они ово све вјешто воде већ више од 20 година. Након равно 100 година независности простор бивше Југославије је стављен у потпуно вазалан однос. Развалили су нам државу, све одузели и претворили нас у биједнике без игдје ичега и без будућности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре дивља јабука

14.07.2015 05:55

Ти си невидјена будала.На многим порталима сам,али овакву луду јос нисам видио.

Name

Пеле

13.07.2015 21:03

Зар то није у надлежношћу предсједника Србије,господина Томислава Николића.Добро учиш од самозваног баје.Све под своју контролу. Не ваља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОРУКА

13.07.2015 22:55

ХЛАДНЕ ГЛАВЕ ТРЕБА СВЕ УЗЕТИ У ОБЗИР ,ЗНАЦИ ВИДЈЕЛИ СМО ДА ЈЕ РАТ СТАО СУТРА,НИКО СЕ НИКОГ НЕ БОЈИ ,ЈА КАО ПАТРИОТА БИХ ЗЕЛИМ МИР СВОМ НАРОДУ,А ТИМЕ И СВИМА ДРУГИМА. СТА ЈЕ АЛТЕРНАТИВА? УНИСТЕЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драга савета

13.07.2015 23:03

Наљути се , немој се јављати , прави се луд , ровари против других народа , лажи по сијету , муљај иза леђа , не поклањај се ничијим жртвама , не извињавај се никоме ни за шта , разбиј главу добронамјерном госту кад ти дође , не тражи мир , буди увијек угрожен , буди глух и слијеп за све осим за свој народ , ал' га држи на кратко свезаног у тору , о коме машташ да ће једног дана бити само твој , сто по сто . То је језик који ти не знаш Вучићу - набави преводиоца !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

13.07.2015 23:19

Срби су у 23 вијеку за разлику од Босњака који су се вратили у 18 вијек. Велика је то разлика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

14.07.2015 14:09

Нит кога позивај нит иди куда док се сви редом не смјените па ћемо онда причати о томе

ОДГОВОРИТЕ