Pozvaću u Beograd Predsjedništvo BiH

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra zvanično pozvati sva tri člana Predstavništva BiH u posetu Beogradu i bilo kome gradu u Srbiji, bilo kada.

Region 13.07.2015 | 20:48
Pozvaću u Beograd Predsjedništvo BiH

Vučić je rekao da prihvata izvinjenje bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, navodeći da ga je Izetbegović zvao posle incidenta, ali da se on nije javljao, niti odgovorio na poruku.

"On (Izetbegović) mi je garantovao bezbednost nekoliko dana pre toga", rekao je Vučić.

"Bakir mi je garantovao bezbednost. Pravio se da me ne vidi, nije se ni pozdravio sa mnom. Nijedna delegacija nije ostala pored mene. Moj problem je što nisam hteo da spustim glavu", kazao je Vučić i poručio da Izetbegović, da je došao u Srbiju, nikada ne bio mogao da bude napadnut.

Srbiju sam svuda odgovorno predstavljao, nikome nikada ne bi falila dlaka sa glave, svaki naš gost je bio rado viđen i osećao se kao kod kuće, istakao je Vučić, komentarišući napad u Potočarima.

Prema njegovim rečima, i kod pravoslavnih Srba, Bošnjaka i muslimana bitno je kako se dočekuje gost i velika je sramota ne dočekati gosta na pravi način.

"Ja mogu da govorim o ličnim razočarenjima... Ima još jedan deo u Potočarima koji nije snimljen, gde su nas napali i nogama i pesnicama", naveo je premijer.

"Pognuo sam glavu pred srebreničkim žrtvama, ali nisam pred pesnicama, kamenicama, flašama, udarcima nogu, nisam hteo da sagnem glavu", naveo je Vučić, istakavši da nije razmišljao više o svojoj sudbini, već samo o tome da ne bude osramoćen.

"Mislim da Srbiju nisam osramotio", istakao je Vučić, dodajući da je zato išao uzdignute glave.

On je zahvalio Ćamilu Durakoviću i majkama žrtava na način kako su ga primili i da bi mu najveća čast bila ako bi bilo kada te iste žene, koje su izgubile svoj najmilije, htele da ga prime.

Premijer je posebno zahvalio svim Bošnjacima iz Srbije i Bosne.

"Ljudi su imenom i prezimenom rekli ''hvala Vam osećamo iskrenost sa Vaše strane'' i njima sam zahvalan", istakao je Vučić.

"Ja sam njima zahvalan i mi ćemo da gradimo mir, a razni kreteni neće moći da unište budućnost Balkana. Srbija je na sigurnom putu", poručio je Vučić.

Premijer ističe da to što rezolucija o Srebrenici nije usvojena, ne znači pobedu Srbije.

"Ja sam veče pre tog kada se glasalo o rezoluciji rekao da to nije pobeda Srbije i rekao sam da moramo da nastavimo da radimo i da razgovaramo", naveo je Vučić.

(RTS)

Komentari / 24

Ostavite komentar
Name

Bane

13.07.2015 18:58

Vucic je na dobrom putu pomirenja,ide korak ispred konkurencije.Steta sto se Toma bavi se bajkama i pisanjem kraljicama i princezama na zrnu graska.

ODGOVORITE
Name

Igor

13.07.2015 19:06

Rodjace Madjarska gradi zid . Vucic zida kucu a temelja nigdje.

Name

SRBIN Edin Džeko

13.07.2015 19:01

Dosta korektna izjava. Pitanje odlično za Bakira? Da li si oslijepio kada si video da si u Republici Srpskoj, državi koju tako silno želiš za svoju i želiš da uništiš? Sramota da nisi pozdravio nekoga koga si nagovarao da dođe u tu eto ti tvoju Bosnu. Da li je to Bakire Bosna kakvu ti želiš i tvoj "babo"? Bakire uvešćemo ti vizu za ulazak u Republiku Srpsku kao i Tačiju. Izvini se i pohvatajte krivce da idemo dalje država kakva god da je je najgora i samo se još možemo da družimo sa najgorima i uskoro će da ti dolaze Bakire samo predstavnici najgorih država ili onih kome i danas plaćamo reket Amerikanci i Englezi sa Njemcima. Okrenimo se sami sebi pa onda kada bude za sve bolje ajmo se i potući ako treba samo da možemo napokon da živimo, zajedno ili ne.

ODGOVORITE
Name

SOKOLAC

13.07.2015 19:18

PITAJTE DODIKA COVICA

Name

Mk

13.07.2015 20:32

Kako bi lijepo biti Edin Dzeko, ma krajnje je neodgovorno i KZ kaznjivo izjavljivati u ime javne sportske licnosti visokih moralno-odgojnih vrijednosti.Ja a mozda e i gospodin Dzeko mozemo se sloziti sa odredjenim sadrzajnim vrijednostima tvoje izjave,ma nekorektnost predstavljanja povlaci i odgovornost cl.329 KZ a o materijalnoj odsteti/javna sportka licnosti visokog nivoa/ da i ne go ormi.Malo odgovornosti kako prema sebi tako i prema drugima nije na odmet?Miran san

Name

Re Srbine

13.07.2015 21:10

Nema zivota bez EU . Tamo samo mozemo sigurnije ziveti zajedno i prijateljski . Ne zelimo da vas na parastosima obrazuju muslimani ubice . Vi i mi smo istog korjena . Ja nisam kriv sto su moji pradedovi presli na islam pa da vi zbog toga se svetite i ubijate moju djecu

Name

RadikalNO

13.07.2015 22:58

Vučiću ne budali više i prestani sa ponižavanjem Srba.

Name

Re.

14.07.2015 06:28

O kojoj ti drzavi pricas. Mi svi poznajemo BIH drzavu nesto drugo mi nepoznato ili je ono sto ti je Baja obecao.

Name

musliman

13.07.2015 19:03

Bakir Izetbegović je rob Amerike, EU, Izraela i Turske, to su sve braća... žalosno je što tvrdi da i mene predstavlja, mene sigurno Bakir ne predstavlja, mene predstavlja Vučić.

ODGOVORITE
Name

Zero

13.07.2015 19:05

Eh , teško nama sa vama a bogami i vama sa nama. Svako bi da ima svoju neku istinu a tako se nepravi budučnost. Vučiću jedna je istina , znam da boli al bez nje nema dalje.

ODGOVORITE
Name

sasa

13.07.2015 19:16

Nek ispitaju zasto je Dodikov MUP ubacio policajce bez dozvole. Oni su napali Vucica nisu sigurno Bosnjaci

ODGOVORITE
Name

Re

14.07.2015 06:19

Ne pisi vise nista.

Name

Re.sasa

14.07.2015 06:29

Nece oni to da shvate.

Name

Kiklop

13.07.2015 19:33

Cuj ti ces pozvati? Jel na raport?

ODGOVORITE
Name

loli

13.07.2015 19:41

Vas su mlatili pet minuta dok reis navodno nije pozvao na okretanje tabutima, a ne " nekima koji su iz ko zna kojih razloga dosli!" Na Dzenazu se ne dolazi iz ko zna kojih razloga nego radi odavanja pocasti umrlima ili poginulima. Tek tada je kamera dijelom prikazala napad. Znaci da je i reis i sva svita tomo Bakira znala sta slijedi. Sve je organizovano kod njih.

ODGOVORITE
Name

Logika...

13.07.2015 19:52

Prihvatas izvinjenje a ne javljas se... Moj Vucicu moze li se supa jesti viljuskom.

ODGOVORITE
Name

Luda Milojka

13.07.2015 20:31

Hajde Bakire Bosanski zmaju ako imas mudala otici izvinise..Kad te okruzi 500 sajkaca i 300 kokardi ima mudala da ti se zalede. Hahaahahha

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

13.07.2015 20:39

Kako ne kužite koliko su odnosi u Bosni zategnutiji otkad su počele promjene odnosno otkad se u Federaciji profilirala stranka Demokratska Fronta i otkad je Savez za promjene iz RS uzeo vlast na državnom nivou i otkako je Vučić počeo intenzivnije da nudi ruku pomirenja Bosni i Hercegovini odnosno Bakiru Izetbegoviću... Vučić ovo sve radi za velike pare a plaćaju Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović. Ovo sve odgovara i SADu i EU. Oni ovo sve vješto vode već više od 20 godina. Nakon ravno 100 godina nezavisnosti prostor bivše Jugoslavije je stavljen u potpuno vazalan odnos. Razvalili su nam državu, sve oduzeli i pretvorili nas u bijednike bez igdje ičega i bez budućnosti.

ODGOVORITE
Name

re divlja jabuka

14.07.2015 05:55

Ti si nevidjena budala.Na mnogim portalima sam,ali ovakvu ludu jos nisam vidio.

Name

Pele

13.07.2015 21:03

Zar to nije u nadležnošću predsjednika Srbije,gospodina Tomislava Nikolića.Dobro učiš od samozvanog baje.Sve pod svoju kontrolu. Ne valja.

ODGOVORITE
Name

PORUKA

13.07.2015 22:55

HLADNE GLAVE TREBA SVE UZETI U OBZIR ,ZNACI VIDJELI SMO DA JE RAT STAO SUTRA,NIKO SE NIKOG NE BOJI ,JA KAO PATRIOTA BIH ZELIM MIR SVOM NARODU,A TIME I SVIMA DRUGIMA. STA JE ALTERNATIVA? UNISTENJE.

ODGOVORITE
Name

draga saveta

13.07.2015 23:03

Naljuti se , nemoj se javljati , pravi se lud , rovari protiv drugih naroda , laži po sijetu , muljaj iza leđa , ne poklanjaj se ničijim žrtvama , ne izvinjavaj se nikome ni za šta , razbij glavu dobronamjernom gostu kad ti dođe , ne traži mir , budi uvijek ugrožen , budi gluh i slijep za sve osim za svoj narod , al' ga drži na kratko svezanog u toru , o kome maštaš da će jednog dana biti samo tvoj , sto po sto . To je jezik koji ti ne znaš Vučiću - nabavi prevodioca !

ODGOVORITE
Name

Sudija

13.07.2015 23:19

Srbi su u 23 vijeku za razliku od Bosnjaka koji su se vratili u 18 vijek. Velika je to razlika.

ODGOVORITE
Name

Crni

14.07.2015 14:09

Nit koga pozivaj nit idi kuda dok se svi redom ne smjenite pa ćemo onda pričati o tome

ODGOVORITE