Улога Насера Орића мора да буде испитана

Чешки посланик у Европском парламенту Милослав Рансдорф прије усвајања резолуције о Сребреници крајем прошле седмице на засједању у Стразбуру одступио је од једностраног приступа и јавно поставио питање одговорности Насера Орића.

Босна и Херцеговина 13.07.2015 | 11:37
Улога Насера Орића мора да буде испитана

"Затражио сам да се у резолуцију Европског парламента о Сребреници унесе део о Насеру Орићу, с предлогом да се започне истрага о ономе што је починио. Улога Орића треба да буде детаљно испитана. Није, међутим, прихваћен ниједан од наших предлога. Ни овај о Орићу, који сам лично поднео", истакао је Рансдорф.

Он је оцијенио да има много доказа о насиљу које су спроводиле трупе овог бизнисмена из Тузле.

"Срби су од холандских снага стационираних у Сребреници тражили заштиту. Али нико није ништа предузео, и то је био основни разлог за трагедију у Сребреници. Истина је, већина жртава су били муслимани, али Орић, који је све то испровоцирао, никада није осуђен", рекао је Рансдорф, члан Комунистичке партије Чешке и Моравске.

Он је за београдске "Новости" рекао да је Орић пуштен "због тога што су сведоци или убијени, или су нестали, или нису били у прилици да говоре" и због недостатка доказа је ослобођен.

На питање да ли мисли да у ЕУ, генерално, постоји једна истина која не смије да се доводи у питање, он је одговорио да су "Срби до сада били демонизовани и да су то слогани које медији стално понављају".

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Серафим

13.07.2015 09:48

Хвала ти БОЗЕ ево једног паметног и неутралног дипломате,да се испита одговорност Насера Орица, али и БИЛЛ КЛинтона и Алије Изетбеговица. То је забрањено јер ако Ориц проговори да иза свега стоји Америка, Клинтон и Алија а да је он са ЦИА оперативцима изврсавао њихова наредјења онда це избити скандал боље им је да затворе Орица на време јер це ЦИА да га из страха да не проговори убити па це оптузити Србина да је то уцинио и вецу мрзњу створити овако га стити америка и Клинтон због цега је и досао у Сребреницу да се успут тајно састане са Орицем и заптрети му да цути а гарантује му слободу и да се судјењем ниста неце постици. Насера ЦИА оперативци цувају да ако затреба изазову ново крвопролице на Балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

13.07.2015 09:51

Браво господине када склопите мозаик ко је Насер Ориц "добице те одговор СДА или Бакир Изетбеговиц јер по њиховом налогу су цињени ти злоцини а знамо да је странка СДА за вријеме рата једина доносила све одлуке.Самим тим добар дио кадрова СДА мора да буде процесуиран због командне одговорности сто нису спрецили злоцин самим тим су сауцесници злицина.СДС ови кадрови српске националности сви су оптузени и осудјени због командне одговорности .Ако се хоце помирење и сузивот сви се морају птоцедуирати а не само један народ и једна нација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕЛИКИ

13.07.2015 09:52

ПОЗДРАВ ДРУГУ И АНТИФАШИСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

13.07.2015 09:54

Садашњој власти није био интерес да створи слогане о страдању Срба у Републици Српској,јасно је зашто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

13.07.2015 10:17

Или ће овакви људи бити већина у европском парламенту или ће се ЕУ распасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоли

13.07.2015 10:18

Цеси И Словаци или бар њихови предсједници заслузују постовање !

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОЋКО.....

13.07.2015 10:23

Хапсити злочинца Орића и његове повампирене крвнике.Одвести у Хаг,и сазнати праву истину о страдању невиних Срба и Муслимана!Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСАВАЦ

13.07.2015 11:33

ПОЗДРАВ ЗА МИЛОСЛАВА.НЕМА ОД ТОГА НИСТА ЈЕР ЈЕ ОРИЦ УБИЈАО СРБЕ А ТО ЈЕ ПО ЕВРОПСКИМ СТАДАРДИМА ДОЗВОЉЕНО, ЦАК И ПОЗЕЉНО.

ОДГОВОРИТЕ