Uloga Nasera Orića mora da bude ispitana

Češki poslanik u Evropskom parlamentu Miloslav Ransdorf prije usvajanja rezolucije o Srebrenici krajem prošle sedmice na zasjedanju u Strazburu odstupio je od jednostranog pristupa i javno postavio pitanje odgovornosti Nasera Orića.

Bosna i Hercegovina 13.07.2015 | 11:37
Uloga Nasera Orića mora da bude ispitana

"Zatražio sam da se u rezoluciju Evropskog parlamenta o Srebrenici unese deo o Naseru Oriću, s predlogom da se započne istraga o onome što je počinio. Uloga Orića treba da bude detaljno ispitana. Nije, međutim, prihvaćen nijedan od naših predloga. Ni ovaj o Oriću, koji sam lično podneo", istakao je Ransdorf.

On je ocijenio da ima mnogo dokaza o nasilju koje su sprovodile trupe ovog biznismena iz Tuzle.

"Srbi su od holandskih snaga stacioniranih u Srebrenici tražili zaštitu. Ali niko nije ništa preduzeo, i to je bio osnovni razlog za tragediju u Srebrenici. Istina je, većina žrtava su bili muslimani, ali Orić, koji je sve to isprovocirao, nikada nije osuđen", rekao je Ransdorf, član Komunističke partije Češke i Moravske.

On je za beogradske "Novosti" rekao da je Orić pušten "zbog toga što su svedoci ili ubijeni, ili su nestali, ili nisu bili u prilici da govore" i zbog nedostatka dokaza je oslobođen.

Na pitanje da li misli da u EU, generalno, postoji jedna istina koja ne smije da se dovodi u pitanje, on je odgovorio da su "Srbi do sada bili demonizovani i da su to slogani koje mediji stalno ponavljaju".

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Serafim

13.07.2015 09:48

Hvala ti BOZE evo jednog pametnog i neutralnog diplomate,da se ispita odgovornost Nasera Orica, ali i BILL KLintona i Alije Izetbegovica. To je zabranjeno jer ako Oric progovori da iza svega stoji Amerika, Klinton i Alija a da je on sa CIA operativcima izvrsavao njihova naredjenja onda ce izbiti skandal bolje im je da zatvore Orica na vreme jer ce CIA da ga iz straha da ne progovori ubiti pa ce optuziti Srbina da je to ucinio i vecu mrznju stvoriti ovako ga stiti amerika i Klinton zbog cega je i dosao u Srebrenicu da se usput tajno sastane sa Oricem i zaptreti mu da cuti a garantuje mu slobodu i da se sudjenjem nista nece postici. Nasera CIA operativci cuvaju da ako zatreba izazovu novo krvoprolice na Balkanu.

ODGOVORITE
Name

Bravo

13.07.2015 09:51

Bravo gospodine kada sklopite mozaik ko je Naser Oric "dobice te odgovor SDA ili Bakir Izetbegovic jer po njihovom nalogu su cinjeni ti zlocini a znamo da je stranka SDA za vrijeme rata jedina donosila sve odluke.Samim tim dobar dio kadrova SDA mora da bude procesuiran zbog komandne odgovornosti sto nisu sprecili zlocin samim tim su saucesnici zlicina.SDS ovi kadrovi srpske nacionalnosti svi su optuzeni i osudjeni zbog komandne odgovornosti .Ako se hoce pomirenje i suzivot svi se moraju ptoceduirati a ne samo jedan narod i jedna nacija.

ODGOVORITE
Name

VELIKI

13.07.2015 09:52

POZDRAV DRUGU I ANTIFAŠISTI

ODGOVORITE
Name

Vasilije

13.07.2015 09:54

Sadašnjoj vlasti nije bio interes da stvori slogane o stradanju Srba u Republici Srpskoj,jasno je zašto.

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

13.07.2015 10:17

Ili će ovakvi ljudi biti većina u evropskom parlamentu ili će se EU raspasti.

ODGOVORITE
Name

loli

13.07.2015 10:18

Cesi I Slovaci ili bar njihovi predsjednici zasluzuju postovanje !

ODGOVORITE
Name

ROĆKO.....

13.07.2015 10:23

Hapsiti zločinca Orića i njegove povampirene krvnike.Odvesti u Hag,i saznati pravu istinu o stradanju nevinih Srba i Muslimana!Pametnom dosta.

ODGOVORITE
Name

POSAVAC

13.07.2015 11:33

POZDRAV ZA MILOSLAVA.NEMA OD TOGA NISTA JER JE ORIC UBIJAO SRBE A TO JE PO EVROPSKIM STADARDIMA DOZVOLJENO, CAK I POZELJNO.

ODGOVORITE