Дарко Шарић осуђен на 20 година робије

Нарко бос Дарко Шарић проглашен је кривим и осуђен на 20 година робије у Специјалном суду за кријумчарење 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу . Кривима су проглашени и сви оптужени. Шарић, као ни његов адвокат нису се појавили у судници.

Србија 13.07.2015 | 10:50
Дарко Шарић осуђен на 20 година робије

Судија Синиша Петровић рекао је да су организатори групе оптужени Дарко Шарић, Горан Соковић и Жељко Вујановић, као и покојни Драган Дудић "Фриц". Чланови Шарићеве групе проглашени су кривима за сваки транспорт из Латинске Америке у Европу.

Подсетимо, шеф нарко мафије Дарко Шарић, у јавности, тачније медијима, први пут се “појављује” у октобру 2009, када су агенције пренеле да је уругвајска полиција запленила 2,8 тона кокаина на јахти “Мауи”, под британском заставом, у луци Сантјаго Васкес, 25 километара западно од Монтевидеа.

Том приликом ухапшене су две особе, Уругвајац и Србин, који су покушали да кокаин са јахте пребаце на прекоокеански брод, чија је крајња дестинација била западна Европа. Товар са дрогом пресретнут је у оквиру заједничке акције “Балкански ратник” америчке агениције ДЕА, српске БИА и полиције Уругваја.

Паралелно, београдска полиција ухапсила је припаднике Шарићеве групе који су се затекли у Србији.

У јануару 2010. за Дарком Шарићем расписана је међународна потерница.

Шарић се након вишегодишњег бекства, 18. марта 2014. године, предао српским властима, након чега је ухапшен и од тада се налази у притвору.

Тврдио је да није крив ни по једној тачки оптужбе као и да дрога која је заплењена није његова, па је у више наврата оптуживао полицајце и контроверзне бизнисмене да су му монтирали оптужбе.

Иако је по шест спојених оптужница оптужено укупно 36 чланова Шарићеве групе, на оптуженицкој клупи Специјалног суда у Београду су осим Шарића још девет оптужених, пошто је још њих 14 у бекству, девет је признало кривицу, а тројица су добила статус сведока сарадника.

На оптуженичкој клупи су осим Шарића и Никола Димитријевић, Жељко Вујановић, Милош Цајић, Борислав Туњић, Никола Димитријевић, Живко Сибински, Бобан Станојковић, Марко Дабовић и Александра Мишић. У Холандији је недавно ухапшен оптужени Дарко Тошић, чије изручење је Србија затражила.

Сведоци сарадници у овом поступку су Радан Адамовић, Небојша Јоксовић и Драшко Вуковић.

Они нису изузети од оптужења иако им се на крају процеса не изриче казна, као “награда” за сарадњу у расветљавању кривичних дела.

У априлу прошле године у Специјалном суду у Београду је кренуло обједињено суђење Шарићевој групи по шест оптужница због шверца више од укупно 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у западну Европу током 2008. и 2009. године.

У бекству су још Родољуб Радуловић звани Миша Банана, Горан Соковић, Марко Пандрц, Ненад Новаковић, Бошко Недић, Дарко Газдић, Милован Миловац, Бојан Станојковић, Петар Обрадовић, Марко Рачић, Владимир Рачић, Михајло Ђоковић и Небојша Сретеновић.

За њима је расписана Интерполова потерница.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Серафим

13.07.2015 09:53

Сариц је диловао за дрзаву Југославију и за ЈНА Озну и Удбу који су се финансирали дрогом када се заратило сво Београдско подземље је било у ланцу заједно са дрзавном безбедности и делом војне тајне полиције, ту су се вртиле милијарде не знам цега долара, евра, марака, франака а сви су скоро смркали заједно са Милосевицевом булументом једноумља и терора над Србима и Србијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хах

13.07.2015 11:27

Новац је у Британији, има камата за 20 година да нарасте :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

цццц

14.07.2015 18:57

Мало је добио

ОДГОВОРИТЕ