Darko Šarić osuđen na 20 godina robije

Narko bos Darko Šarić proglašen je krivim i osuđen na 20 godina robije u Specijalnom sudu za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu . Krivima su proglašeni i svi optuženi. Šarić, kao ni njegov advokat nisu se pojavili u sudnici.

Srbija 13.07.2015 | 10:50
Darko Šarić osuđen na 20 godina robije

Sudija Siniša Petrović rekao je da su organizatori grupe optuženi Darko Šarić, Goran Soković i Željko Vujanović, kao i pokojni Dragan Dudić "Fric". Članovi Šarićeve grupe proglašeni su krivima za svaki transport iz Latinske Amerike u Evropu.

Podsetimo, šef narko mafije Darko Šarić, u javnosti, tačnije medijima, prvi put se “pojavljuje” u oktobru 2009, kada su agencije prenele da je urugvajska policija zaplenila 2,8 tona kokaina na jahti “Maui”, pod britanskom zastavom, u luci Santjago Vaskes, 25 kilometara zapadno od Montevidea.

Tom prilikom uhapšene su dve osobe, Urugvajac i Srbin, koji su pokušali da kokain sa jahte prebace na prekookeanski brod, čija je krajnja destinacija bila zapadna Evropa. Tovar sa drogom presretnut je u okviru zajedničke akcije “Balkanski ratnik” američke agenicije DEA, srpske BIA i policije Urugvaja.

Paralelno, beogradska policija uhapsila je pripadnike Šarićeve grupe koji su se zatekli u Srbiji.

U januaru 2010. za Darkom Šarićem raspisana je međunarodna poternica.

Šarić se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine, predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Tvrdio je da nije kriv ni po jednoj tački optužbe kao i da droga koja je zaplenjena nije njegova, pa je u više navrata optuživao policajce i kontroverzne biznismene da su mu montirali optužbe.

Iako je po šest spojenih optužnica optuženo ukupno 36 članova Šarićeve grupe, na optuženickoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su osim Šarića još devet optuženih, pošto je još njih 14 u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svedoka saradnika.

Na optuženičkoj klupi su osim Šarića i Nikola Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Živko Sibinski, Boban Stanojković, Marko Dabović i Aleksandra Mišić. U Holandiji je nedavno uhapšen optuženi Darko Tošić, čije izručenje je Srbija zatražila.

Svedoci saradnici u ovom postupku su Radan Adamović, Nebojša Joksović i Draško Vuković.

Oni nisu izuzeti od optuženja iako im se na kraju procesa ne izriče kazna, kao “nagrada” za saradnju u rasvetljavanju krivičnih dela.

U aprilu prošle godine u Specijalnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U bekstvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović.

Za njima je raspisana Interpolova poternica.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Serafim

13.07.2015 11:53

Saric je dilovao za drzavu Jugoslaviju i za JNA Oznu i Udbu koji su se finansirali drogom kada se zaratilo svo Beogradsko podzemlje je bilo u lancu zajedno sa drzavnom bezbednosti i delom vojne tajne policije, tu su se vrtile milijarde ne znam cega dolara, evra, maraka, franaka a svi su skoro smrkali zajedno sa Milosevicevom bulumentom jednoumlja i terora nad Srbima i Srbijom.

ODGOVORITE
Name

Hah

13.07.2015 13:27

Novac je u Britaniji, ima kamata za 20 godina da naraste :)

ODGOVORITE
Name

cccc

14.07.2015 20:57

Malo je dobio

ODGOVORITE