Мото ГП: Маркес доминантан на ВН Њемачке!

Возач Репсол Хонде Марк Маркес тријумфовао је на Великој награди Немачке, деветој трци сезоне у краљевској класи Мото ГП шампионата.

Остали спортови 12.07.2015 | 17:00
Мото ГП: Маркес доминантан на ВН Њемачке!

Актуелни шампион је на стази „Захсенринг“ дошао до тек друге победе у овогодишњем шампионату, испред тимског колеге Данија Педросе.

На трећем степенику победничког постоља нашао се Валентино Роси на Јамахи, који на половини сезоне, пред летњу паузу, има 13 бодова предности на челу генералног пласмана.

Маркес је у Немачкој остварио доминантну победу, у првих неколико кругова Педроса и други возач Јамахе Хорхе Лоренцо су успели да га изазову, али се брзо одвојио и контролисао своју предност.

Шпанац је претходни тријумф ове сезоне остварио на другој трци, воженој у Остину, од тада је само у појединим тренуцима успео да засија, да би на „Захсенрингу“ потврдио доминацију на тој стази. Возач Репсол Хонде је на тој стази остварио шест узастопних тријумфа и то у три различите класе, а у последње три сезоне у краљевској.

Педроса је до другог места дошао одличним претицањем и борбом са Росијем, који је покушао да му узврати, али је Шпанац био бољи у самом финишу. У борби за подијум учествовао је и Лоренцо, али су ’Доктор’ и Педроса на половини трке успели да га оставе иза себе.

Лоренцо је на крају био четири секунде иза свог тимског колеге, а пратили су га Андреа Јаноне на Дукатију, возач Јамахе Тех 3 Бредли Смит и Кал Крачлоу на ЛЦР Хонди. Прву десеторицу комплетирали су Пол Еспаргаро на Јамахи екипе Тех 3, возач Прамак Дукатија Данило Петручи и Алеш Еспаргаро на Сузукију.

Трка за Велику награду Немачке означила је крај првог дела шампионата, после којег Роси има 13 бодова више од Лоренца у борби за титулу, а шампионат се наставља у Индијанаполису 9. августа.

Коментари / 0

Оставите коментар