Moto GP: Markes dominantan na VN Njemačke!

Vozač Repsol Honde Mark Markes trijumfovao je na Velikoj nagradi Nemačke, devetoj trci sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.

Ostali sportovi 12.07.2015 | 17:00
Moto GP: Markes dominantan na VN Njemačke!

Aktuelni šampion je na stazi „Zahsenring“ došao do tek druge pobede u ovogodišnjem šampionatu, ispred timskog kolege Danija Pedrose.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se Valentino Rosi na Jamahi, koji na polovini sezone, pred letnju pauzu, ima 13 bodova prednosti na čelu generalnog plasmana.

Markes je u Nemačkoj ostvario dominantnu pobedu, u prvih nekoliko krugova Pedrosa i drugi vozač Jamahe Horhe Lorenco su uspeli da ga izazovu, ali se brzo odvojio i kontrolisao svoju prednost.

Španac je prethodni trijumf ove sezone ostvario na drugoj trci, voženoj u Ostinu, od tada je samo u pojedinim trenucima uspeo da zasija, da bi na „Zahsenringu“ potvrdio dominaciju na toj stazi. Vozač Repsol Honde je na toj stazi ostvario šest uzastopnih trijumfa i to u tri različite klase, a u poslednje tri sezone u kraljevskoj.

Pedrosa je do drugog mesta došao odličnim preticanjem i borbom sa Rosijem, koji je pokušao da mu uzvrati, ali je Španac bio bolji u samom finišu. U borbi za podijum učestvovao je i Lorenco, ali su ’Doktor’ i Pedrosa na polovini trke uspeli da ga ostave iza sebe.

Lorenco je na kraju bio četiri sekunde iza svog timskog kolege, a pratili su ga Andrea Janone na Dukatiju, vozač Jamahe Teh 3 Bredli Smit i Kal Kračlou na LCR Hondi. Prvu desetoricu kompletirali su Pol Espargaro na Jamahi ekipe Teh 3, vozač Pramak Dukatija Danilo Petruči i Aleš Espargaro na Suzukiju.

Trka za Veliku nagradu Nemačke označila je kraj prvog dela šampionata, posle kojeg Rosi ima 13 bodova više od Lorenca u borbi za titulu, a šampionat se nastavlja u Indijanapolisu 9. avgusta.

Komentari / 0

Ostavite komentar