Босић: Неко упорно ради на дестабилизаији

Поводом напада на предсједника Владе Србије Александра Вучића, данас се огласио и предсједник СДС-а Младен Босић.

Босна и Херцеговина 11.07.2015 | 17:49
Босић: Неко упорно ради на дестабилизаији

"Најоштрије осуђујем данашњи напад на премијера Србије Александра Вучића, који се десио у Поточарима код Сребренице".

"Напад на премијера Србије Александра Вучића је кулминација процеса који траје последњих мјесеци с циљем покушаја сатанизовања српског народа.

Очито је да неко упорно ради на дестабилизацији и поновном отварању сукоба на овим подручјима.

Потребно је што прије открити и санкционисати све учеснике напада на премијера Вучића, као и утврдити одговорност организатора и полицијских агенција задужених за безбједност скупа у Поточарима тим прије што су постојале назнаке да ће доћи до ових догађаја".

 

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

.

11.07.2015 15:53

Превише су чести "инциденти"? Смрди све то, право смрди? Нешто је труло?

ОДГОВОРИТЕ
Name

па де

11.07.2015 16:00

"Потребно је..." Па хајде Босићу , открјте и јавно у главу реците ко је организатор...па нећу ваљда ја откривати......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

11.07.2015 17:09

Па к.... један не контролише Босић МУП Српске него твој љубљени вођа Нервозни Лаки.

Name

Мд

11.07.2015 21:49

Сад це Еу и амери оптузити Вуцица сто су га хорде зла напале

Name

постен

11.07.2015 16:00

МУП Р.Србске бијо одговоран за безбиједност.Несто ми овдје смрди.Сам Вуциц казе да је ограда била отворена и полиција није реаговала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели

11.07.2015 16:41

Додику је највеци интерес да додје до националних тензија како би народ увео у сукобе и заметнуо криминалне трагове.Ниста нису бољи ни Изетеговиц и Цовиц.Само им фали да се удрузе на нивоу БиХ и да поново успоставе своју приватну власт.

Name

Бивси Срајлија

11.07.2015 16:48

Немој да лупас, обезбједјење је у самим потоцарима у Меморијалном центру билу у надлезности БиХ органа (СИПЕ и Др.) и обезбједјења организатора. Србијански званицници су тразили да Вуцица обезбједјују специјалци Републике Српске али то није дозвољено. Прилази и простор око Потцара је обезбједјивао МУП РС.

Name

са

11.07.2015 19:18

А ко је директор СИПЕ?? Ко контролисе специјалну јединицу СИПЕ. Истрага це показати ко је крив и нека одговара. п.с. ако полиција РС није била унутра како је онда директор полиције РС изјавио да су његови људи извукли Вуцица, а на снимку се виде униформе СИПЕ

Name

ралек

11.07.2015 21:27

Није МУП Српске био одговаран унутар меморијалног центра, већ агенција за кординацију полицијских тијела бих. Кад већ пишеш нешто прво провјери чињенице. Срећом па је било полицајаца Српске у цивилу, помијешаних са народом па су реаговали и помогли да се Вучић извуче.

Name

са

12.07.2015 09:54

Кад вец писес онда се и ти информиси да је директор кординације дозволио и знао за присуство полицајаца мупа РС-а у цивилу.то је синоц и објављено,сто знаци да је заказао.Уосталом све це бити написано и сазнати се.Не мозе се сада знати све детаљно.Барем 1/3 Срба је у агенцији за кординацију зар не!?

Name

Зе

11.07.2015 16:03

Тако је. А зна се коме није драго сто "опозиција" цини дрзавну власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Срајлија

11.07.2015 16:06

Ја мислим да се вецина и Срба и Босњака слазу у једном, није требао ни да долази!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

1992

11.07.2015 16:09

Ма шта нам рече. Именом и презименом то је Бакир Изетбеговић и ИЗ БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

меееееееее еееееее ктиц

11.07.2015 20:41

Ја мсм да мин безбједности Мектиц треба да изадје пред камере и јавно окриви Зупца, није одавно.

Name

кмк

11.07.2015 16:13

Слажем се и да додам да је народ необразован,сиромашан и подводљив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хмм

11.07.2015 16:18

Каква сатанизација српског народа, није Вучић све србе родио. Он је само човјек који се бави политиком, није ваљда ТИТО?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

11.07.2015 16:36

Рекао је Вуциц које то ,сви смо добро цули,није дозволио посету Николицу а сад ово ради Вуцицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

11.07.2015 16:39

На крају це бити да су уствари срби који се у мјесали у масу напали вуцица! Зиви били па видели

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.07.2015 17:11

@Постен МУП Србске био одговоран за безбиједност. Несто ми овдје смрди. Сам Вуциц казе да је ограда била отворена и полиција није реаговала. Ви врло добро знате да је обезбједјење у самим Потоцарима и Мемориалном центру у надлезноси БиХ (СИПА...) и организатора... Србијански званицници су тразили да Вуцица обезбједују специјалци Републике Српске али им то није дозвољено.... Да одмах казем да ни у сну не бих гласао за Милу Ронхила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КС

11.07.2015 17:14

Нас врли министар МУП-а на питање :дали сте некога ухапсили?.. одговара да :нисмо,цак обезбједјење које је требало да цува је нападало....али да се вратимо на насе специјалце који су обавили посао за који су обуцени...Која глупост..

ОДГОВОРИТЕ
Name

садо

11.07.2015 18:42

Када вец коментарисес онда си требао да саслусас изјаву министра и да не лупас! МУП Рс НИЈЕ ОБЕЗБЈЕДЈИВАО УНУТАР ЦЕНТРА А НА СНИМКУ СЕ ВИДИ ДА У НАПАДУ УЦЕСТВУЈЕ ЦОВЈЕК СА АКРЕДИТАЦИЈОМ НЕКЕОД ДРЗАВНИХ АГЕНЦИЈА!

Name

са

11.07.2015 19:21

Сацекајмо да објаве идентите ухапсене особе и бице јасно све. Како ниси цуо да је изјавио Министар да су његови људи спријецили и спасили Вуцица унутар центра?! Како нико не види те његове храбре спасиоце, а само се виде униформе других.

Name

дивља јабука

11.07.2015 18:08

Ја мислим да иза овог стоје Бакир, Милорад и Драган. Они овим штите сами себе, а Бакир додатно штити Орића. Чуће се да ли је тако. Све у свему, ваљда ће безбједносне агенције истражити од кога је ово било организовано. Или ће опет рећи да немају довољно сазнања. Ако буде тако, треба их смјенити. Тензије се дижу кад год се то може тако да се зауставе истраге. ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

јасно је

11.07.2015 18:21

Да се ради о великим безбједносним пропустима Дирекције за координацију полицјских тијела БиХ.Неко за ово мора одговарати. Није довољно промовисати се као некакав лидер безбједносних структура у БиХ, кокетирати са странцима и представљати агенцију као свемогућу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САво Миљус

11.07.2015 18:38

Полиција РС-а је једна скупина неспособњаковица, са Лукацем на делу, које масно плацамо, а не раде ниста. БРУКА!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

11.07.2015 19:30

Тај неко сад мудро ћути и трља руке. Медјутим, промјене се ипак неће моћи зауставити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

11.07.2015 19:51

Капирате ли ви сви да је могло доци до крвопролица да Лукац на своју руку није убацио пандуре у цивилу у гомилу? Линц, паника, газење у публици, итд. СИПА је требало да га спроведе безбедно. Сто се мене тице, Сведјани, дзаба вам труд - није за Пахора и за Вуцица крив ниједан Србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

падрино

11.07.2015 21:09

Ово данас су урадили Насерови људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан,...

11.07.2015 21:27

Ово сто се десило данас , у Потоцарима , отворило је једна велика врата ....јасно је да иза одласка Вуцица у Потоцаре ,стоји веца сила (највјероватније Енглеска ).Мислим да та сила дефинитивно спроводи стварање неке "нове Југославије" и то дефинитивно без Хрватске и Словеније. А ту це бити Македонија (окрњена) ,Србија (окрњена),Црна Гора( и јесте мала )и наравно БиХ (заједно са Републиком Српском -јер нема цијепања). Сто се тице Албанаца (Косово),они нису никада ни били Југославија ,.То је свијет сам за себе .Медјутим ,данас је радикални Ислам у БиХ,који је у огромној вецини ,рекао "НЕ",тој новој Југославији, њима је неко други обецао несто друго тих 90-тих година ,које сигурно неце никада добити.Зато ми имамо понасање насег руводства из Србијеовакво и изјаве ,помирења ,и све ове игре које се играју ,зато це многи у БиХ отици са својих функција ,веома брзо и непримјетно....Нека нам је Бог у помоци ,сто висе снаге и слоге ,...позззз.--дијаспора,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

11.07.2015 21:56

Није неко Босићу, него САД, ЕУ, Србија, Хрватска, Исламска држава, Турска, Русија, и сва та говна које зову домаћим политичарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобо

11.07.2015 22:57

Србин сам, волим свој народ, али исто тако поштујем Муслимане и Хрвате. Бар ја сам тако васпитан да људе дијелим на добре и лоше, а не по националности, боји коже, религији и слично. Не могу да схватим да млади људи могу бити толико задојени националном мржњом према припадницима других нација, то не може бити ништа друго него кућни одгој, очито су тако научени од малих ногу. Зар они који своје синове/кћерке уче да мрзе све који нису њихове нације нису довољно на својој кожи осјетили посљедице рата и ратних разарања, избјеглиштва и страха који је у ратним дешавањима неминован. Моје мишљење је да је народ свих нација на територији Босне и Херцеговине довољно пропатио и да нам никоме више није у интересу међунационално распиривање мржње, које никоме не доноси добро, само буђење лоших ствари из прошлости. Не очекујем ја да мене припадници других нација воле, али исто сматрам да нисам заслужио ни да ме мрзе, јер ја не мрзим никога. Рат ни једном народу није донио ништа добро, нити ће икада икоме донијети нешто добро. У сваком случају боље да будемо добре комшије између којих ће постојати међусобно поштовање него да се опет гледамо преко нишана. Ако смо паметни нећемо дозволити да поједине будале, задојене мржњом, узбуркају страсти и понове оно кроз шта смо пролазили. Ово што сам написао се односи на припаднике сва три конститутивна народа, јер на свакој страни има болесника којима не би требало два пута рећи да узму пушку у руке, а поражавајућа чињеница је та да су такви најчешће млади људи који нити су учествовали у рату, нити су били довољно одрасли да се сјећају тих догађаја, као ни ја сам. И ја сам у рату изгубио 5 чланова породице, шта сад требам мрзити све Муслимане и Хрвате, не пада ми на памет. Рат је такав какав је, највише пати недужно становништво, а главни који су се залагали за рат извуку своје дупе. Отворимо очи, не морамо да се волимо, али будимо довољно паметни да се ово што се десило никада више не понови!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

11.07.2015 23:27

Ако стварно зели добро РС а не само фотељу, Босиц мора да се отараси Обрена Петровица и младјаног Савановица, да раскрсти са појединим лопурдама на локалу, замени их неким постеним и способним људима који дрезде на бироу и да престане да зелени тј. да се увлаци принцу Бакиру заборављајуци да је Србин у дрзави БиХ. И, уопсте, сви или дебела вецина српских политицара морају да престану да загадјују јавни простор својим неваспитањем, простаклуком и теским рецима. Зар је толико теско бити уљудан и разговарати аргументовано, без ниских удараца, двосмислености, свадљивог тона? И, нормално, РС да се стави на прво место и оно сто српски народ зели. Рекох Босиц? Е, па мислим на све насе политицаре. Кад их ухвати неко лудило, уместо да нам праве проблеме, боље нек нпр. залегну и лицно оцисте неку дивљу депонију или офарбају коју клупицу у парку док их не продје. То је патриотизам и то је политицар за кога бих ја гласала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

12.07.2015 02:56

Неко и ради на дестабилизацији, а ко не знам ,мозда ко воли паре.Има МУП , СИПА, па нека одраде свој посао истински за сто су плацени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босва

12.07.2015 09:22

Ма Додик је крив хахахаха.

Name

Судија

12.07.2015 03:32

Босицу , или си луд или ти ноге смрде? Погледај само те босњацке коментаре па це ти бити конацно јасно да са хајванима нема никаквог помирења. Убијали су Србе висе од 500 година и никоме нису одговарали за своје злоцине и никада се нису ни извинули ни поклонили српским зртвама. О цему висе треба да се прица осим да РЕПУБЛИКА СРПСКА треба да се припоји СРБИЈИ и подигне веци зид него сто Мадјарска планира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

12.07.2015 09:58

Тацно је да има узасних коментара,али како кад гледас како други коментарису не видис никад своје?! Просто кад видим да се неко зали згади ми се,као да видис ста тамо пису они други,а коментари мрзње одису и медју твојима.

Name

није на одмет

12.07.2015 10:07

Због различитих и нетачних коментара о надлежностима полицијеких агенција,нагласити да је меморијални центар Поточари, одлуком високог представника, у безбједносном смислу изузет из надлежности МУП-а Републике Српске и предат у то вријеме СИПА-а а од 01.01.2011. године Дирекцији за координацију полицијских тијела БиХ. Руководство Дирекције, већ дуже вријеме, највјероватније по директиви странаца, представља агенцију као кровну безбједносну институцију и у свим случајевима, кад за то има прилику, поставља се у супериоран положај у односу на друге полицијске структуре у БиХ, а посебно према МУП Републике Српске.Многи сигурно не знају да полиција Републике Српске, и у редовни али и у ванредним ситуацијама, не може примјењивати своја овлаштења у кругу меморијалног центра,без сагласности дирекције.

ОДГОВОРИТЕ