Вимблдон: Серенина доминација!

Серена Вилијамс још једном је потврдила доминацију у женском тенису освојивши свој шести Вимблдон.

Тенис 11.07.2015 | 17:00
Вимблдон: Серенина доминација!

Американка је у финалу у Лондону савладала шпанску тенисерку Гарбиње Мугурусу са 6:4, 6:4.

Фантастична Вилијамсова је тако други пут у својој каријери освојила четири узастопна Грен слем турнира, а ово јој је укупно 21. Грен слем трофеј у каријери.

Сада су испред ње само Маргарет Корт са 24 и Штефи Граф са 22 трофеја, а Вилијамсова ће на УС опену имати шансу да постане пшрва тенисерка од Графове 1988. која је у истој години освојила сва четирти Грен слема.

Шпанкиња Мугуруса, која је играла своје први Грен слем финале, почела је без страха и већ у првом гему је одузела сервис противници. Предност је задржала до седмог гема и вођства од 4:2, а од тог тренутка Серена је преокренула ствари на терену, девет од наредних 10 гемова и упркос проблемима у финишу завршила је посао.

Ток меча:

На почетку меча Серена је била нервозна, у првом гему је одсервирала две дупле грешке, а Мугуруса је то искористила и одмах је направила брејк.
Шпанска тенисерка је без већих проблема и потврдила брејк, па је имала савршен старт свог првог Грен слем финала.

И у трећем гему Серена је имала проблеме, али је од 0:30 добила четири везана поена и уписала се на семафор. Американка је била прилично успорена на старту, а Мугуруса је имала и подршку публике.

У шестом гему Серена је стигла до првих брејк шанси. Сачекала је неколико грешака и дошла до две везане прилике, али је Мугуруса одиграла четири храбра поена и повела је са 4:2.

Ипак, Серена је играла све боље, па је брзо направила брејк. У осмом гему је стигла до нових шанси и успела је да изједначи на 4:4. Од тог тренутка Серена је преузела контролу, добила је и преостала два гема и решила сет у своју корист - 6:4.

Успела је у другом гему другог сета Шпанкиња да прекине серију Вилијамсове, али само на кратко. Американка је већ у четвртом гему направила нови брејк и лако га је потврдила за вођство од 4:1. Серена је новим брејком дошла на гем од нове титуле, али се Мугуруса није предала.

Храбром игром се вратила у други сет, уy помоћ Вилијамсове. У деветом гему је искористила тек пету брејк лопту и смањила је на 5:4, али је Серена у десетом гему окончала посао.

Коментари / 0

Оставите коментар