Vimbldon: Serenina dominacija!

Serena Vilijams još jednom je potvrdila dominaciju u ženskom tenisu osvojivši svoj šesti Vimbldon.

Tenis 11.07.2015 | 17:00
Vimbldon: Serenina dominacija!

Amerikanka je u finalu u Londonu savladala špansku teniserku Garbinje Mugurusu sa 6:4, 6:4.

Fantastična Vilijamsova je tako drugi put u svojoj karijeri osvojila četiri uzastopna Gren slem turnira, a ovo joj je ukupno 21. Gren slem trofej u karijeri.

Sada su ispred nje samo Margaret Kort sa 24 i Štefi Graf sa 22 trofeja, a Vilijamsova će na US openu imati šansu da postane pšrva teniserka od Grafove 1988. koja je u istoj godini osvojila sva četirti Gren slema.

Špankinja Mugurusa, koja je igrala svoje prvi Gren slem finale, počela je bez straha i već u prvom gemu je oduzela servis protivnici. Prednost je zadržala do sedmog gema i vođstva od 4:2, a od tog trenutka Serena je preokrenula stvari na terenu, devet od narednih 10 gemova i uprkos problemima u finišu završila je posao.

Tok meča:

Na početku meča Serena je bila nervozna, u prvom gemu je odservirala dve duple greške, a Mugurusa je to iskoristila i odmah je napravila brejk.
Španska teniserka je bez većih problema i potvrdila brejk, pa je imala savršen start svog prvog Gren slem finala.

I u trećem gemu Serena je imala probleme, ali je od 0:30 dobila četiri vezana poena i upisala se na semafor. Amerikanka je bila prilično usporena na startu, a Mugurusa je imala i podršku publike.

U šestom gemu Serena je stigla do prvih brejk šansi. Sačekala je nekoliko grešaka i došla do dve vezane prilike, ali je Mugurusa odigrala četiri hrabra poena i povela je sa 4:2.

Ipak, Serena je igrala sve bolje, pa je brzo napravila brejk. U osmom gemu je stigla do novih šansi i uspela je da izjednači na 4:4. Od tog trenutka Serena je preuzela kontrolu, dobila je i preostala dva gema i rešila set u svoju korist - 6:4.

Uspela je u drugom gemu drugog seta Špankinja da prekine seriju Vilijamsove, ali samo na kratko. Amerikanka je već u četvrtom gemu napravila novi brejk i lako ga je potvrdila za vođstvo od 4:1. Serena je novim brejkom došla na gem od nove titule, ali se Mugurusa nije predala.

Hrabrom igrom se vratila u drugi set, uy pomoć Vilijamsove. U devetom gemu je iskoristila tek petu brejk loptu i smanjila je na 5:4, ali je Serena u desetom gemu okončala posao.

Komentari / 0

Ostavite komentar