Грбић уочи фајнал сикса Светске лиге...

Да заборавимо групну фазу и победе над Италијом! Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је да би његови изабраници на завршном турниру Светске лиге у Рио де Жанеиру требало да имају нов приступ у односу на групну фазу такмичења и додао да би мали проблем могао да представља касни долазак екипе у Бразил.

Остали спортови 12.07.2015 | 13:00
Грбић уочи фајнал сикса Светске лиге...

"Морамо да заборавимо све оно што урадили и да имамо нов приступ. Морамо да заборавимо и то што смо Италију победили на три од четири утакмице. Почињемо нову утакмицу од 0:0. Верујем да ћемо поновити неке добре ствари из групне фазе и да ћемо успети да исправимо неке ситнице и детаље. Уколико поновимо добар приступ, мислим да имамо шансе", рекао је Грбић.

Србија ће од 15. до 19. јула учествовати на фајнал сиксу Светске лиге у Рио де Жанеиру, а у групи ће се такмичити са селекцијама Италије и Пољске.

"Пољска је направила неку врсту смене генерација. Немају више тројицу искусних играча у првом тиму, међутим, они играју добро. Направили су добар резултат у веома незгодној групи. Очекујем тешку утакмицу против њих. Они су прваци света и заслужују поштовање, али... Не размишљамо о њима, прво морамо да се концентришемо на Италијане", навео је селектор Србије.

Он је рекао да би репрезентацији Србије могао да буде проблем касни долазак на фајнал сикс, али да се у прошлости показало да екипе које касно дођу на завршницу такмичења направе добре резултате.

"Италијани су тамо две недеље и то може да буде нека мала предност. Нама може да буде потешкоћа, јер се нисмо навикли на време. Заправо то не мора ништа да значи. Није нам први пут да идемо на дугачко путовање. Битно је да се концентришемо на терену, да урадимо ствари како треба и да будемо јачи од свега", истакао је он.

Капитен репрезентације Србије Драган Станковић рекао је да уколико екипа пружи добру игру у Рију може да се нада медаљи.

"У екипи влада добра атмосфера и сви једва чекамо да почне фајнал сикс. Даћемо све од себе и верујем да уколико пружимо добру игру можемо да освојимо неку од медаља", рекао је Станковић.

Коректор Александар Атанасијевић навео је да је сада прави тренутак да репрезентација буде на највишем нивоу.

"Често сви говоримо да је најбитније да будемо на највишем нивоу када буде дошао тренутак. Сада је тај тренутак, сада треба да будемо најбољи. Задовољство нам је што ћемо моћи да играмо против најбољих екипа на свету. Верујем да можемо да будемо равноправни. Идемо корак по корак", закључио је Атанасијевић.

Репрезентативци Србије у Рио де Жанеиро путују у недељу са аеродорма "Никола Тесла" у Београду летом преко Франкфурта.

Коментари / 0

Оставите коментар