Grbić uoči fajnal siksa Svetske lige...

Da zaboravimo grupnu fazu i pobede nad Italijom! Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da bi njegovi izabranici na završnom turniru Svetske lige u Rio de Žaneiru trebalo da imaju nov pristup u odnosu na grupnu fazu takmičenja i dodao da bi mali problem mogao da predstavlja kasni dolazak ekipe u Brazil.

Ostali sportovi 12.07.2015 | 13:00
Grbić uoči fajnal siksa Svetske lige...

"Moramo da zaboravimo sve ono što uradili i da imamo nov pristup. Moramo da zaboravimo i to što smo Italiju pobedili na tri od četiri utakmice. Počinjemo novu utakmicu od 0:0. Verujem da ćemo ponoviti neke dobre stvari iz grupne faze i da ćemo uspeti da ispravimo neke sitnice i detalje. Ukoliko ponovimo dobar pristup, mislim da imamo šanse", rekao je Grbić.

Srbija će od 15. do 19. jula učestvovati na fajnal siksu Svetske lige u Rio de Žaneiru, a u grupi će se takmičiti sa selekcijama Italije i Poljske.

"Poljska je napravila neku vrstu smene generacija. Nemaju više trojicu iskusnih igrača u prvom timu, međutim, oni igraju dobro. Napravili su dobar rezultat u veoma nezgodnoj grupi. Očekujem tešku utakmicu protiv njih. Oni su prvaci sveta i zaslužuju poštovanje, ali... Ne razmišljamo o njima, prvo moramo da se koncentrišemo na Italijane", naveo je selektor Srbije.

On je rekao da bi reprezentaciji Srbije mogao da bude problem kasni dolazak na fajnal siks, ali da se u prošlosti pokazalo da ekipe koje kasno dođu na završnicu takmičenja naprave dobre rezultate.

"Italijani su tamo dve nedelje i to može da bude neka mala prednost. Nama može da bude poteškoća, jer se nismo navikli na vreme. Zapravo to ne mora ništa da znači. Nije nam prvi put da idemo na dugačko putovanje. Bitno je da se koncentrišemo na terenu, da uradimo stvari kako treba i da budemo jači od svega", istakao je on.

Kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković rekao je da ukoliko ekipa pruži dobru igru u Riju može da se nada medalji.

"U ekipi vlada dobra atmosfera i svi jedva čekamo da počne fajnal siks. Daćemo sve od sebe i verujem da ukoliko pružimo dobru igru možemo da osvojimo neku od medalja", rekao je Stanković.

Korektor Aleksandar Atanasijević naveo je da je sada pravi trenutak da reprezentacija bude na najvišem nivou.

"Često svi govorimo da je najbitnije da budemo na najvišem nivou kada bude došao trenutak. Sada je taj trenutak, sada treba da budemo najbolji. Zadovoljstvo nam je što ćemo moći da igramo protiv najboljih ekipa na svetu. Verujem da možemo da budemo ravnopravni. Idemo korak po korak", zaključio je Atanasijević.

Reprezentativci Srbije u Rio de Žaneiro putuju u nedelju sa aerodorma "Nikola Tesla" u Beogradu letom preko Frankfurta.

Komentari / 0

Ostavite komentar