Дачић: Упутићемо демарш Сарајеву

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да је на српског премијера Александра Вучића данас у Поточарима покушан атентат, те најавио да ће Србија у вези са овим инцидентом упутити демарш БиХ у ком ће тражити да се нападачи ухапсе и казне.

Србија 11.07.2015 | 16:52
Дачић: Упутићемо демарш Сарајеву

Дачић је додао да је јасно да је "покушано убиство на државника који је био спреман да се у име свог народа и државе поклони сеним жртава другог народа".

"Ово није шамар Србији нити је Србија слабија страна. Ово говори о њима", поручио је Дачић уочи хитне сједнице Владе Србије за телевизију "Пинк".

Дачић је оцијенио да је напад на премијера Србије посљедица политизација жртава Сребренице на коју је Београд упозоравао и поновио да је "напад на премијера Вучића напад на Србију и политику коју Србија промовише".

Извор: Срна/Пинк

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

Добро Дачићу

11.07.2015 12:49

Дачићу , јеси ли ти мислио да ће га тамо частити кафим и колачима.Шути ... Шут'..

ОДГОВОРИТЕ
Name

тоо

11.07.2015 12:54

Дај Дацицу не претјеруј, није у реду сто су га напали, али покусали убити га сигурно нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тето

11.07.2015 12:58

Ееее зависи колики је камен био којим је атентат изврсен! Камен на мјерење!

Name

Младен

11.07.2015 13:47

А шта мислиш да није било обезбеђење јако да га неби изгазили до смрти

Name

са

11.07.2015 20:26

Обезбједјење није било јако па је због тога и настао проблем.сада ти прицас да је било јако.бозе ме сацувај

Name

Милојко Бања Лука

11.07.2015 12:55

Подхитно тражити оставку Владе Републике Српске! Дужни сте били заштитити Србина у Републици Српској.! Нисте то урадили,неспособни сте и сутра ће неко да намлати Србина у Бања Луци само зато што је Србин да ли је то следеће? Ако нисте у стању послати полицију да премлати хулигане онда нисте способни да чувате Србе и молим вас на оставку. Председник Републике Српске Милорад Додик под хитно забранити одржавање скупова муслимана на територији Републике Српске. Иначе нека и он поднесе оставку. Да ви сви заједно нисте у стању заштитити Србе у РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ па то је срамота,шта је следеће?Очекујете ли можда да муслиманска полиција штити Србе пред муслиманима? Одмах оставка владе Републике Српске! Босића и Иванића казнити због непослушности према институцијама Републике Српске и вратити их назад из Сарајева или нека тамо заувјек остану. Република Српска као и институције Републике Српске морају да се поштују па да ли је то Председник, полиција или неко други неважно је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака ти је

11.07.2015 13:05

Његосева! Засто нам слузе институције дрзаве?!? И представници у БиХ и наси на владти у БЛ! Ово је срамота на територији републике Српске да се Муслиманима допуста каменовање Предсједника Владе Републике Србије! Ало? Правно-фирмално ово је покусај атентата! А погледајте реакције на овим снимцима на yоутубеу као да се све десава у Техерану! Сребреница је Република Српска!

Name

Ацо

11.07.2015 13:02

Милојко шерифе ти ћеш то средити.Само нека други а ти типкај и даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нешо

11.07.2015 13:05

Шта је радила наша полиција. Зашто нисте одмах прекинули скуп. На дјецу у Борику сте знали ићи пендрацима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхиле

11.07.2015 15:20

Простор на коме је нападнут премијер није обезбједјивала полиција РС, него дирекција за координацију полицијских тијела. Полиција РС је безбједно допратила премијера до Потоцара са границног прелаза и прузила му саобрацајно обезбједјење, као и у сллуцају евакуације према Скеланима. Знаци, дио који је обезбједјивала полиција РС је био у најбољем реду.

Name

еее милојко

11.07.2015 13:09

па немој тако...види се да је полиција РС учинила све што јој је у моћи,наиме трчали су и цик цак да смање број погодака,шта да су стали да одбране Вучича,па било би још повредјених ,овако је само један,Све похвале за полицијј РС, Сутра ако вас криминалци нападну ви трчите такодје цик цак а кад додје оолиција очекувте ви да добијете кривичну пријаву а криминалци не,

ОДГОВОРИТЕ
Name

цар

11.07.2015 13:13

НАПАД НА ПРЕМИЈЕРА ВУЦИЦА ПЛАНИРАН ПОКАЗАЛИ СУ СВОЈЕ ДОСТОЈАНСТВО И ПОСТОВАЊЕ ПРЕМА СТРАДАЛИМ... НИ НА ТАКВИМ СКУПОВИМА НЕМАЈУ ДОСТОЈАНСТВО. А ПОЛИЦИЈСКЕ АГЕНЦИЈЕ КОЈЕ СУ БИЛЕ ЗАДУЗЕНЕ ЗА ВИП ЛИЦНОСТИ КОЈЕ СУ ИМАЛЕ ИНФОРМАЦИЕ О ПОТЕНЦИЈАЛНОМ НАПАДУ НА ПРЕМИЈЕРА ЈЕДНЕ ЗЕМЉЕ КОЈИ ЈЕ ДОСАО ДА СЕ ПОКЛОНИ У ИМЕ ДРЗАВЕ СРБИЈЕ ПАЛЕ СУ НА ИСПИТУ КАО И НАС МУП КОЈИ ЦИНИ 70 ПОСТО ОБЕЗБЈЕДЈЕЊА. ДА ЈЕ У ПИТАЊУ НАПАД НА БИЛО КОЈЕ ЕВРОПСКЕ ЗЕМЉЕ ПРЕМИЈЕРА ЦИТАВ СВЈЕТ БИ ОПТУЗИО ХУЛИГАНСКО ПОНАСАЊЕ У ОВОМ СЛУЦАЈУ БИЦЕ ТРЕСЛА СЕ ГОРА РОДИО СЕ МИС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

11.07.2015 13:14

Нико нормалан то не одобрава,али Дацицу претјерујес,одмах па атентат.Велики проблем је сто се код нас ствари на Балкану увијек претјерују.Ви сте сви бирани да саљете мирне поруке а не да јос висе распирујете мрзњу.на такав нацин се неце доци до нормлизације зивота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сенад

11.07.2015 13:14

Увазавајуци сву бол присутних на дзенази ово је срамота ,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Милојко

11.07.2015 13:15

Да , Милојко . Дигни дупе . Само сједиш и заповједаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бања Лука

11.07.2015 13:20

Ацо гледај своја посла и одрасти мало. Подпиши се онако како и треба а то је Адел.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Културни Зид

11.07.2015 13:29

Не постоји висе нити један мотив да подрзавамо опстанак Клинтонове и Олбрајтове БиХ. Свим средствима и могуцностима треба промовисати независност РС. Ови покусаји и спанске сапунице које се убацују у сваку пору немају будућност. Готово је суградјани, разићићемо се што прије! Јутрос сам устао тужан због рата и жртава али послије ових информација, покушаја атентата на премијера Србије, дивљањем и непоштовањем светог мјеста и стратишта жртава схватам да ми немамо заједничких тачака за суживот и толеранцију. Погледајте само коментаре. Послушајте ова урликања потенцијалних терориста. То није фамилија жртава, или??? Ако јесте, немам више ријечи! Свакако сам снимио овај YоуТубе снимак и сваке године ћу га показивати својим синовима да их никад нико више не лаже о рату у YУ, за вавијеки вјеков. Срамите се оваквих представника вјере и нације. Што прије одвајање од овако болесног ткива! Сада на свим пољима промоција независности! Готово је са овим, лажите сами себе. Мене више НЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

11.07.2015 13:32

То је обезбједјивала полиција РС-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ерос

11.07.2015 13:33

Бошњачки народ је постао изузетно радикализован и ратоборан. Они су далеко спремнији од нас. Ако нас Милокрад својом политиком уведе у рат, а све је извјесно да хоће, ми на овим просторима немамо никакву шансу. Милокрад жели да уништи сопствени народ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алдин

11.07.2015 13:45

Нећу и нисам дошао у Сребреницу јер нећу да будем дио руље која није срцем дошла као сваки прави муслиман што треба бити присутан. Ето Вучићу зашто нам ниси требао да дођеш? Моји сународници нажалост својим звиждањем добацивањем и вристањем,рикањем (што не смије да се ради на светом мјесту(и гробље је свето мјесто)) не поштују разлог зашто су дошли,мртве,молитву,дзеназу, гробље на којем им почивају најмилији а да поштују то што си им ти дошао. Још мало па ће то да претворе у туризам јер већ се дан два прије оргија у Сребреници уз роштиљ и алкохол што такође није пристојно радити с обзиром из којег се разлога дошло..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад извини

11.07.2015 13:46

А ти Милојко слажем се са тобом сви су затајили и баш тако још не схватам да исламисти туку Српског Премијера у Републици Српској упркос полицији. Следеће године а и у будуће овај догађај и окупљање забранити а ко год да дође ухапсити га одмах и наплатити казну због не поштовања закона Државе Републике Српске и још овим хулиганима и њиховим пријатељима из федерације увести и визу која ће коштати 500КМ па ко воли нека изволи,овако виде и сами да могу да раде шта хоће....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веленцан

11.07.2015 14:08

Незапослен си,гладан и зедан,немас пара једва цак плацас овај интернет а опет пун поноса.Јако занимљиво

Name

Милојко Бања Лука

11.07.2015 14:06

Чуј била је полиција и бјежали су цик-цак. Пријатељу ја сам ти бивши специјалац и касније припадник Војске Републике Српске да ти кажем први сам био за мир и даyтон али сада жалим. Они који штите запмтите не обичне људе већ ДРЖАВНИКЕ значи Државнике морају да се бацају на потенцијалног изазивача ако је у близини а ако не на мету. Одмах позвати помоћ и појачање окончати скуп узети микрофон у руке и рећи пођите кућама долазе специјалци. Вучић је представник Срба и Србије и као такав је државник,бих ће се извући уз изговор да то подручје обезбјеђује полиција РС,а ми сми се препали реакција исламског свијета и запада. То није смјело да се деси пустимо старе замјере из прошлости ово не осликава ништа него напад на државу напад на Србе,замислите да су СРБИ НАПАЛИ БАКИРА,Цлинтона? Како би изгледало,каве осуде би распалили? Зато ми морамо сами себе да заштитимо јер нас други неће,обезбјеђење је било и у цивилу што ја за сваку похвалу али морали су да надгледају све а ако не могу да траже појачање и док почне нешто не очекивано у акцију и растјерати скуп,није тога било и зато неко мора да преузме одговорност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тигар

11.07.2015 14:07

Не знам јесули Енглези поздравили однос муслимана као гест добросусједни односа и стабилности у региону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

11.07.2015 14:14

Милојко звани Рамбо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неваља ово

11.07.2015 14:14

Сад ће нас Клинтон због овога опет бомбардоват' !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре босњама

11.07.2015 14:45

Меморијални центар је од стране ОХР-а изузет из надлезности МУП-а РС... Унутра је обезбједјење у надлезности неспособног Вилица и ДКП.... ван ограде МУП РС... Толико да свакојаки струцњаци знају.... и да није било момака из Србије и МУП РС питање ста би се десавало са БиХ у наредним сатима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.07.2015 20:33

Тацно је то сто ти казес.надлезна је и специјална јединица Сипе.Вилиц изјавио да је раније договорено да специјалци мупа РС-а буду унутра у цивилу.то су сви знали ево.Исто тако тацно је да барем 1/3 полицајаца у агенцији за кординацију полицијских тијела су Срби,а остатак Хрвати и Босњаци.знаци да су подбацили и српски представници.уостало,знацемо све након истраге гдје су све пропусти били и тада цемо да тразимо одговорност

Name

Црни

11.07.2015 14:47

Атентат са каменом хахахахах буахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

тигар

11.07.2015 17:24

Оцигледно ниси никад добијо камен у главу а требао би да видис како је неби се кесијо.

Name

Колектор

11.07.2015 20:42

Дачићу пошаљи радије специјалце у Нови Пазар да похапси исламисте који шире мржњу према Србима широм свјета.Нови Пазар ће вама бити ново косово ако ништа не преузмете ускоро само ће да путују са Српским пасошем а све остало да говоре осим да су из Србије-говоре из Санџака. Милојко свака част на коментарима,немој се препуцавати са овим балвцима као "ацо" коме уствари и није тако име јер су то 95. годишта појма они немају шта значи борити се за Србе и Републику Српску,а и већина њих је повратника која само наноси штету Србима,док Срби тамо и не враћају се због овакве мекане политике Српских лидера из Србије и Српске Републике,можда је и овај ацо оженио булу па се сада потурчио човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

12.07.2015 00:40

Бакире подмукли не прави се луд све је ово твоје масло.Ко ће сада смјети од бошњачких политичара да дође да се поклони српским жртвама у Залазје или у Кравице или на друга многобројна стратишта српска? То је бошњачка захвалност и данашњи дочек премијера Србије у Поточарима! Какав суживот хоћете премијер Србије је испружио руку помирења а руља га је псовајући хтјела растргнути -види се обичај ИСИЛ-оваца.Хоћете да Срби воле такву БиХ, и што не дају своју Републику Српску и што хоћемо да се одвојимо из пропале БиХ. Је ли вам сада јасно? Сребреница је у Републици Српској и МУП РС треба забранити од идуће године овакве "манифестације" у РС па нека ови разуларени ИСИЛ-овци по Федерацији урлају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

соко

12.07.2015 08:05

Највјероватније тразе поциниоце да им дају ордење хероја као и Насеру Орицу.

ОДГОВОРИТЕ