Dačić: Uputićemo demarš Sarajevu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je na srpskog premijera Aleksandra Vučića danas u Potočarima pokušan atentat, te najavio da će Srbija u vezi sa ovim incidentom uputiti demarš BiH u kom će tražiti da se napadači uhapse i kazne.

Srbija 11.07.2015 | 16:52
Dačić: Uputićemo demarš Sarajevu

Dačić je dodao da je jasno da je "pokušano ubistvo na državnika koji je bio spreman da se u ime svog naroda i države pokloni senim žrtava drugog naroda".

"Ovo nije šamar Srbiji niti je Srbija slabija strana. Ovo govori o njima", poručio je Dačić uoči hitne sjednice Vlade Srbije za televiziju "Pink".

Dačić je ocijenio da je napad na premijera Srbije posljedica politizacija žrtava Srebrenice na koju je Beograd upozoravao i ponovio da je "napad na premijera Vučića napad na Srbiju i politiku koju Srbija promoviše".

Izvor: Srna/Pink

Komentari / 33

Ostavite komentar
Name

Dobro Dačiću

11.07.2015 12:49

Dačiću , jesi li ti mislio da će ga tamo častiti kafim i kolačima.Šuti ... Šut'..

ODGOVORITE
Name

too

11.07.2015 12:54

Daj Dacicu ne pretjeruj, nije u redu sto su ga napali, ali pokusali ubiti ga sigurno nisu.

ODGOVORITE
Name

Teto

11.07.2015 12:58

Eeee zavisi koliki je kamen bio kojim je atentat izvrsen! Kamen na mjerenje!

Name

Mladen

11.07.2015 13:47

A šta misliš da nije bilo obezbeđenje jako da ga nebi izgazili do smrti

Name

sa

11.07.2015 20:26

Obezbjedjenje nije bilo jako pa je zbog toga i nastao problem.sada ti pricas da je bilo jako.boze me sacuvaj

Name

Milojko Banja Luka

11.07.2015 12:55

Podhitno tražiti ostavku Vlade Republike Srpske! Dužni ste bili zaštititi Srbina u Republici Srpskoj.! Niste to uradili,nesposobni ste i sutra će neko da namlati Srbina u Banja Luci samo zato što je Srbin da li je to sledeće? Ako niste u stanju poslati policiju da premlati huligane onda niste sposobni da čuvate Srbe i molim vas na ostavku. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pod hitno zabraniti održavanje skupova muslimana na teritoriji Republike Srpske. Inače neka i on podnese ostavku. Da vi svi zajedno niste u stanju zaštititi Srbe u REPUBLICI SRPSKOJ pa to je sramota,šta je sledeće?Očekujete li možda da muslimanska policija štiti Srbe pred muslimanima? Odmah ostavka vlade Republike Srpske! Bosića i Ivanića kazniti zbog neposlušnosti prema institucijama Republike Srpske i vratiti ih nazad iz Sarajeva ili neka tamo zauvjek ostanu. Republika Srpska kao i institucije Republike Srpske moraju da se poštuju pa da li je to Predsednik, policija ili neko drugi nevažno je.

ODGOVORITE
Name

Svaka ti je

11.07.2015 13:05

Njegoseva! Zasto nam sluze institucije drzave?!? I predstavnici u BiH i nasi na vladti u BL! Ovo je sramota na teritoriji republike Srpske da se Muslimanima dopusta kamenovanje Predsjednika Vlade Republike Srbije! Alo? Pravno-firmalno ovo je pokusaj atentata! A pogledajte reakcije na ovim snimcima na youtubeu kao da se sve desava u Teheranu! Srebrenica je Republika Srpska!

Name

Aco

11.07.2015 13:02

Milojko šerife ti ćeš to srediti.Samo neka drugi a ti tipkaj i dalje.

ODGOVORITE
Name

nešo

11.07.2015 13:05

Šta je radila naša policija. Zašto niste odmah prekinuli skup. Na djecu u Boriku ste znali ići pendracima...

ODGOVORITE
Name

Chile

11.07.2015 15:20

Prostor na kome je napadnut premijer nije obezbjedjivala policija RS, nego direkcija za koordinaciju policijskih tijela. Policija RS je bezbjedno dopratila premijera do Potocara sa granicnog prelaza i pruzila mu saobracajno obezbjedjenje, kao i u sllucaju evakuacije prema Skelanima. Znaci, dio koji je obezbjedjivala policija RS je bio u najboljem redu.

Name

eee milojko

11.07.2015 13:09

pa nemoj tako...vidi se da je policija RS učinila sve što joj je u moći,naime trčali su i cik cak da smanje broj pogodaka,šta da su stali da odbrane Vučiča,pa bilo bi još povredjenih ,ovako je samo jedan,Sve pohvale za policijj RS, Sutra ako vas kriminalci napadnu vi trčite takodje cik cak a kad dodje oolicija očekuvte vi da dobijete krivičnu prijavu a kriminalci ne,

ODGOVORITE
Name

car

11.07.2015 13:13

NAPAD NA PREMIJERA VUCICA PLANIRAN POKAZALI SU SVOJE DOSTOJANSTVO I POSTOVANJE PREMA STRADALIM... NI NA TAKVIM SKUPOVIMA NEMAJU DOSTOJANSTVO. A POLICIJSKE AGENCIJE KOJE SU BILE ZADUZENE ZA VIP LICNOSTI KOJE SU IMALE INFORMACIE O POTENCIJALNOM NAPADU NA PREMIJERA JEDNE ZEMLJE KOJI JE DOSAO DA SE POKLONI U IME DRZAVE SRBIJE PALE SU NA ISPITU KAO I NAS MUP KOJI CINI 70 POSTO OBEZBJEDJENJA. DA JE U PITANJU NAPAD NA BILO KOJE EVROPSKE ZEMLJE PREMIJERA CITAV SVJET BI OPTUZIO HULIGANSKO PONASANJE U OVOM SLUCAJU BICE TRESLA SE GORA RODIO SE MIS.

ODGOVORITE
Name

BiH

11.07.2015 13:14

Niko normalan to ne odobrava,ali Dacicu pretjerujes,odmah pa atentat.Veliki problem je sto se kod nas stvari na Balkanu uvijek pretjeruju.Vi ste svi birani da saljete mirne poruke a ne da jos vise raspirujete mrznju.na takav nacin se nece doci do normlizacije zivota.

ODGOVORITE
Name

Senad

11.07.2015 13:14

Uvazavajuci svu bol prisutnih na dzenazi ovo je sramota ,,,

ODGOVORITE
Name

Da Milojko

11.07.2015 13:15

Da , Milojko . Digni dupe . Samo sjediš i zapovjedaš.

ODGOVORITE
Name

Milojko Banja Luka

11.07.2015 13:20

Aco gledaj svoja posla i odrasti malo. Podpiši se onako kako i treba a to je Adel.

ODGOVORITE
Name

Kulturni Zid

11.07.2015 13:29

Ne postoji vise niti jedan motiv da podrzavamo opstanak Klintonove i Olbrajtove BiH. Svim sredstvima i mogucnostima treba promovisati nezavisnost RS. Ovi pokusaji i spanske sapunice koje se ubacuju u svaku poru nemaju budućnost. Gotovo je sugradjani, razićićemo se što prije! Jutros sam ustao tužan zbog rata i žrtava ali poslije ovih informacija, pokušaja atentata na premijera Srbije, divljanjem i nepoštovanjem svetog mjesta i stratišta žrtava shvatam da mi nemamo zajedničkih tačaka za suživot i toleranciju. Pogledajte samo komentare. Poslušajte ova urlikanja potencijalnih terorista. To nije familija žrtava, ili??? Ako jeste, nemam više riječi! Svakako sam snimio ovaj YouTube snimak i svake godine ću ga pokazivati svojim sinovima da ih nikad niko više ne laže o ratu u YU, za vavijeki vjekov. Sramite se ovakvih predstavnika vjere i nacije. Što prije odvajanje od ovako bolesnog tkiva! Sada na svim poljima promocija nezavisnosti! Gotovo je sa ovim, lažite sami sebe. Mene više NE!

ODGOVORITE
Name

Kiklop

11.07.2015 13:32

To je obezbjedjivala policija RS-a

ODGOVORITE
Name

Eros

11.07.2015 13:33

Bošnjački narod je postao izuzetno radikalizovan i ratoboran. Oni su daleko spremniji od nas. Ako nas Milokrad svojom politikom uvede u rat, a sve je izvjesno da hoće, mi na ovim prostorima nemamo nikakvu šansu. Milokrad želi da uništi sopstveni narod !

ODGOVORITE
Name

Aldin

11.07.2015 13:45

Neću i nisam došao u Srebrenicu jer neću da budem dio rulje koja nije srcem došla kao svaki pravi musliman što treba biti prisutan. Eto Vučiću zašto nam nisi trebao da dođeš? Moji sunarodnici nažalost svojim zviždanjem dobacivanjem i vristanjem,rikanjem (što ne smije da se radi na svetom mjestu(i groblje je sveto mjesto)) ne poštuju razlog zašto su došli,mrtve,molitvu,dzenazu, groblje na kojem im počivaju najmiliji a da poštuju to što si im ti došao. Još malo pa će to da pretvore u turizam jer već se dan dva prije orgija u Srebrenici uz roštilj i alkohol što takođe nije pristojno raditi s obzirom iz kojeg se razloga došlo..

ODGOVORITE
Name

Nikad izvini

11.07.2015 13:46

A ti Milojko slažem se sa tobom svi su zatajili i baš tako još ne shvatam da islamisti tuku Srpskog Premijera u Republici Srpskoj uprkos policiji. Sledeće godine a i u buduće ovaj događaj i okupljanje zabraniti a ko god da dođe uhapsiti ga odmah i naplatiti kaznu zbog ne poštovanja zakona Države Republike Srpske i još ovim huliganima i njihovim prijateljima iz federacije uvesti i vizu koja će koštati 500KM pa ko voli neka izvoli,ovako vide i sami da mogu da rade šta hoće....

ODGOVORITE
Name

Velencan

11.07.2015 14:08

Nezaposlen si,gladan i zedan,nemas para jedva cak placas ovaj internet a opet pun ponosa.Jako zanimljivo

Name

Milojko Banja Luka

11.07.2015 14:06

Čuj bila je policija i bježali su cik-cak. Prijatelju ja sam ti bivši specijalac i kasnije pripadnik Vojske Republike Srpske da ti kažem prvi sam bio za mir i dayton ali sada žalim. Oni koji štite zapmtite ne obične ljude već DRŽAVNIKE znači Državnike moraju da se bacaju na potencijalnog izazivača ako je u blizini a ako ne na metu. Odmah pozvati pomoć i pojačanje okončati skup uzeti mikrofon u ruke i reći pođite kućama dolaze specijalci. Vučić je predstavnik Srba i Srbije i kao takav je državnik,bih će se izvući uz izgovor da to područje obezbjeđuje policija RS,a mi smi se prepali reakcija islamskog svijeta i zapada. To nije smjelo da se desi pustimo stare zamjere iz prošlosti ovo ne oslikava ništa nego napad na državu napad na Srbe,zamislite da su SRBI NAPALI BAKIRA,Clintona? Kako bi izgledalo,kave osude bi raspalili? Zato mi moramo sami sebe da zaštitimo jer nas drugi neće,obezbjeđenje je bilo i u civilu što ja za svaku pohvalu ali morali su da nadgledaju sve a ako ne mogu da traže pojačanje i dok počne nešto ne očekivano u akciju i rastjerati skup,nije toga bilo i zato neko mora da preuzme odgovornost.

ODGOVORITE
Name

tigar

11.07.2015 14:07

Ne znam jesuli Englezi pozdravili odnos muslimana kao gest dobrosusjedni odnosa i stabilnosti u regionu.

ODGOVORITE
Name

Aco

11.07.2015 14:14

Milojko zvani Rambo.

ODGOVORITE
Name

nevalja ovo

11.07.2015 14:14

Sad će nas Klinton zbog ovoga opet bombardovat' !

ODGOVORITE
Name

re bosnjama

11.07.2015 14:45

Memorijalni centar je od strane OHR-a izuzet iz nadleznosti MUP-a RS... Unutra je obezbjedjenje u nadleznosti nesposobnog Vilica i DKP.... van ograde MUP RS... Toliko da svakojaki strucnjaci znaju.... i da nije bilo momaka iz Srbije i MUP RS pitanje sta bi se desavalo sa BiH u narednim satima...

ODGOVORITE
Name

sa

11.07.2015 20:33

Tacno je to sto ti kazes.nadlezna je i specijalna jedinica Sipe.Vilic izjavio da je ranije dogovoreno da specijalci mupa RS-a budu unutra u civilu.to su svi znali evo.Isto tako tacno je da barem 1/3 policajaca u agenciji za kordinaciju policijskih tijela su Srbi,a ostatak Hrvati i Bosnjaci.znaci da su podbacili i srpski predstavnici.uostalo,znacemo sve nakon istrage gdje su sve propusti bili i tada cemo da trazimo odgovornost

Name

Crni

11.07.2015 14:47

Atentat sa kamenom hahahahah buahahaha

ODGOVORITE
Name

tigar

11.07.2015 17:24

Ocigledno nisi nikad dobijo kamen u glavu a trebao bi da vidis kako je nebi se kesijo.

Name

Kolektor

11.07.2015 20:42

Dačiću pošalji radije specijalce u Novi Pazar da pohapsi islamiste koji šire mržnju prema Srbima širom svjeta.Novi Pazar će vama biti novo kosovo ako ništa ne preuzmete uskoro samo će da putuju sa Srpskim pasošem a sve ostalo da govore osim da su iz Srbije-govore iz Sandžaka. Milojko svaka čast na komentarima,nemoj se prepucavati sa ovim balvcima kao "aco" kome ustvari i nije tako ime jer su to 95. godišta pojma oni nemaju šta znači boriti se za Srbe i Republiku Srpsku,a i većina njih je povratnika koja samo nanosi štetu Srbima,dok Srbi tamo i ne vraćaju se zbog ovakve mekane politike Srpskih lidera iz Srbije i Srpske Republike,možda je i ovaj aco oženio bulu pa se sada poturčio čovjek.

ODGOVORITE
Name

Ранко

12.07.2015 00:40

Бакире подмукли не прави се луд све је ово твоје масло.Ко ће сада смјети од бошњачких политичара да дође да се поклони српским жртвама у Залазје или у Кравице или на друга многобројна стратишта српска? То је бошњачка захвалност и данашњи дочек премијера Србије у Поточарима! Какав суживот хоћете премијер Србије је испружио руку помирења а руља га је псовајући хтјела растргнути -види се обичај ИСИЛ-оваца.Хоћете да Срби воле такву БиХ, и што не дају своју Републику Српску и што хоћемо да се одвојимо из пропале БиХ. Је ли вам сада јасно? Сребреница је у Републици Српској и МУП РС треба забранити од идуће године овакве "манифестације" у РС па нека ови разуларени ИСИЛ-овци по Федерацији урлају.

ODGOVORITE
Name

soko

12.07.2015 08:05

Najvjerovatnije traze pocinioce da im daju ordenje heroja kao i Naseru Oricu.

ODGOVORITE