Толе: Правда није задовољена!

Председник ФСС-а незадовољан одлуком Арбитражног суда у Лозани да се Албанији доделе три бода, али напомиње да Србија мора одлучно да се супротстави хулиганима и њиховим налагодавцима.

Фудбал 12.07.2015 | 10:40
Толе: Правда није задовољена!

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић рекао је да одлуком Арбитражног суда у Лозани да прекинути меч у Београду региструје у корист Албаније правда није задовољена и да је за ФСС приоритет да се створи амбијент у којем ће се бодовима одлучивати на терену.

"Поводом одлуке Арбитражног суда у Лозани, коју смо примили 10. јула 2015. године, са озбиљним немиром морам да констатујем да правда није задовољена и да је, сматрам, неоправдано једна страна осуђена, а друга помилована. Да ли је порука која је послата овом одлуком за пуштање дрона изнад терена за време утакмице добра? Није! И никада нећу прихватити одлуку којом се такво понашање третира као 'патриотско', навео је Караџић у изјави за сајт ФСС.

Он је поручио да је сада свима понајмање потребно да се бавимо провокацијама оних који прекидају утакмицу дроном, јер то је губљење енергије на глупе ствари.

"Наша је обавеза и једина исправна мисија да створимо амбијент у којем се бодовима на терену неће судити ван терена. Услови за то познати су и ФСС и држави Србији, а основни и иницијални је да се неколицина хулигана и њихових налогодаваца, који не воле фудбал, склоне са терена и око спортских терена. Све док се буду толерисала дивљања налик на она у Ђенови, а онда и истрчавање на терен у Београду и слични, цео фудбал ће и даље бити талац обичних извршилаца бедних налогодаваца".

Према његовим речима организатори организатори и инспиратори хулиганских група нанели су огромну штету српском спорту и држави Србији позивајући се на то, да су они "стручњаци за манипулацију масама" и да то њима припада.

"Очитио је да Европа не признаје хулиганство и дивљање и уколико хитно не решимо узроке немилих догађаја, како на домаћој, тако и на међународној сцени, и клупски и репрезентативни фудбал биће изопштени из свих европских такмичења", закључио је Караџић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пизон

12.07.2015 09:29

Толе ми није симпа,јер је вијецна мумија,али има право да хулигани морају отици из насих стадиона и зивота,како? Само затвором на дузе и бог помазе,до тада,цемо се јос церати и дронирати.

ОДГОВОРИТЕ