Tole: Pravda nije zadovoljena!

Predsednik FSS-a nezadovoljan odlukom Arbitražnog suda u Lozani da se Albaniji dodele tri boda, ali napominje da Srbija mora odlučno da se suprotstavi huliganima i njihovim nalagodavcima.

Fudbal 12.07.2015 | 10:40
Tole: Pravda nije zadovoljena!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da odlukom Arbitražnog suda u Lozani da prekinuti meč u Beogradu registruje u korist Albanije pravda nije zadovoljena i da je za FSS prioritet da se stvori ambijent u kojem će se bodovima odlučivati na terenu.

"Povodom odluke Arbitražnog suda u Lozani, koju smo primili 10. jula 2015. godine, sa ozbiljnim nemirom moram da konstatujem da pravda nije zadovoljena i da je, smatram, neopravdano jedna strana osuđena, a druga pomilovana. Da li je poruka koja je poslata ovom odlukom za puštanje drona iznad terena za vreme utakmice dobra? Nije! I nikada neću prihvatiti odluku kojom se takvo ponašanje tretira kao 'patriotsko', naveo je Karadžić u izjavi za sajt FSS.

On je poručio da je sada svima ponajmanje potrebno da se bavimo provokacijama onih koji prekidaju utakmicu dronom, jer to je gubljenje energije na glupe stvari.

"Naša je obaveza i jedina ispravna misija da stvorimo ambijent u kojem se bodovima na terenu neće suditi van terena. Uslovi za to poznati su i FSS i državi Srbiji, a osnovni i inicijalni je da se nekolicina huligana i njihovih nalogodavaca, koji ne vole fudbal, sklone sa terena i oko sportskih terena. Sve dok se budu tolerisala divljanja nalik na ona u Đenovi, a onda i istrčavanje na teren u Beogradu i slični, ceo fudbal će i dalje biti talac običnih izvršilaca bednih nalogodavaca".

Prema njegovim rečima organizatori organizatori i inspiratori huliganskih grupa naneli su ogromnu štetu srpskom sportu i državi Srbiji pozivajući se na to, da su oni "stručnjaci za manipulaciju masama" i da to njima pripada.

"Očitio je da Evropa ne priznaje huliganstvo i divljanje i ukoliko hitno ne rešimo uzroke nemilih događaja, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, i klupski i reprezentativni fudbal biće izopšteni iz svih evropskih takmičenja", zaključio je Karadžić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pizon

12.07.2015 09:29

Tole mi nije simpa,jer je vijecna mumija,ali ima pravo da huligani moraju otici iz nasih stadiona i zivota,kako? Samo zatvorom na duze i bog pomaze,do tada,cemo se jos cerati i dronirati.

ODGOVORITE