Видео - Голд куп: Амери минимално, реми Панаме и Хондураса

Јенкији јашу на крилима Демпсија! Трећи погодак у два меча и једини стрелац САД-а на Голд купу!

Фудбал 11.07.2015 | 14:40
Видео - Голд куп: Амери минимално, реми Панаме и Хондураса

Фудбалери САД-а обезбедили су прво место у Групи А и пласман у нокаут фазу на овогодишњем Голд Купу, пошто су у другом мечу били бољи од Хаитија резултатом 1:0.

Баш као и у првом сусрету, јунак Јенкија био је непоновљиви Клинт Демпси, који је на самом старту другог полувремена затресао противничку мрежу и показао зашто игра репрезентације највише зависи од њега. Био је то његов трећи погодак у две одигране утакмице на првенству.

Међутим, Амери нису били толико доминантни у првом делу утакмице, као што се то можда очекивало. Играчи Хаитија имали су током првог полувремена неколико изузетно добрих, неискоришћених прилика, а убедљиво најбољу није искористио Мехак Џером, када је његов лукав покушај из слободног ударца погодио горњи део пречке.

Према неписаном правилу, убрзо након тога стигла је и казна. Грејем Зуси је једним потезом пребацио комплетну одбрану Хаитија, лопта је стигла до Гјасија Жардеса који је паметно проиграо Демпсија, а некадашњи фудбалер Тотенхема и Фулама је одрадио остатак посла.

У другом мечу групе Хондурас и Панама одиграли су нерешено 1:1, чиме су Јенкијима обезбедили да такмичење по групама заврше на првој позицији, без обзира на исход последњег кола. Панама је повела преко Техаде у 20. минуту, да би Нажар након неискоришћеног пенала у 81. минуту успео да одбитак претвори у погодак.

ГОЛД КУП - ГРУПА А:

САД - Хаити 1:0 (0:0)
/Демпси 46/

Хондурас - Панама 1:1 (0:1)
/Нажар 81 - Техада 20/

Коментари / 0

Оставите коментар