Video - Gold kup: Ameri minimalno, remi Paname i Hondurasa

Jenkiji jašu na krilima Dempsija! Treći pogodak u dva meča i jedini strelac SAD-a na Gold kupu!

Fudbal 11.07.2015 | 14:40
Video - Gold kup: Ameri minimalno, remi Paname i Hondurasa

Fudbaleri SAD-a obezbedili su prvo mesto u Grupi A i plasman u nokaut fazu na ovogodišnjem Gold Kupu, pošto su u drugom meču bili bolji od Haitija rezultatom 1:0.

Baš kao i u prvom susretu, junak Jenkija bio je neponovljivi Klint Dempsi, koji je na samom startu drugog poluvremena zatresao protivničku mrežu i pokazao zašto igra reprezentacije najviše zavisi od njega. Bio je to njegov treći pogodak u dve odigrane utakmice na prvenstvu.

Međutim, Ameri nisu bili toliko dominantni u prvom delu utakmice, kao što se to možda očekivalo. Igrači Haitija imali su tokom prvog poluvremena nekoliko izuzetno dobrih, neiskorišćenih prilika, a ubedljivo najbolju nije iskoristio Mehak Džerom, kada je njegov lukav pokušaj iz slobodnog udarca pogodio gornji deo prečke.

Prema nepisanom pravilu, ubrzo nakon toga stigla je i kazna. Grejem Zusi je jednim potezom prebacio kompletnu odbranu Haitija, lopta je stigla do Gjasija Žardesa koji je pametno proigrao Dempsija, a nekadašnji fudbaler Totenhema i Fulama je odradio ostatak posla.

U drugom meču grupe Honduras i Panama odigrali su nerešeno 1:1, čime su Jenkijima obezbedili da takmičenje po grupama završe na prvoj poziciji, bez obzira na ishod poslednjeg kola. Panama je povela preko Tehade u 20. minutu, da bi Nažar nakon neiskorišćenog penala u 81. minutu uspeo da odbitak pretvori u pogodak.

GOLD KUP - GRUPA A:

SAD - Haiti 1:0 (0:0)
/Dempsi 46/

Honduras - Panama 1:1 (0:1)
/Nažar 81 - Tehada 20/

Komentari / 0

Ostavite komentar