Илиев: Божинов довољан Партизану за ЛШ, жао ми је Звезде!

Бивши фудбалер црно-белих Ивица Илиев не сумња да је клуб из Хумске добро пословао у прелазном року и да је противник на старту квалификација Дила Гори премостива препрека.

Фудбал 12.07.2015 | 09:00
Илиев: Божинов довољан Партизану за ЛШ, жао ми је Звезде!

- Партизан не би требало да има никаквих проблема. Не очекујем убедљиву победу у двомечу, али црно-бели од свих треба најлакше да прођу друго коло. Дила Гори заиста не познајем, али Партизан је Партизан. Каква год да је ситуација, увек се нешто направи, доведе се неколико добрих играча као што се сада урадило - навео је Ивица Илиев за “Блиц”.

Ко ће бити мотор шампиона Србије у Европи?

- Уколико Валери Божинов одигра макар 50 одсто онога што је показивао у Лећеу, јер те прве године када сам играо у Италији заиста је био фантастичан, биће сјајно. И са 50 одсто могућности он је више него добро појачање.

Шта је главна Партизанова мета?

- И поред тога што су српски клубови срозавали бодове играма у Европи, почињали од најнижих квалификација, морамо бити оптимисти и размишљати о Лиги шампиона.

Млади играчи брзо иду из Партизана, да ли се слажеш са таквом политиком клуба?

- Ја бих волео да млади играчи остану. Наша генерација је играла пет-шест година заједно, јесте то било време санкција и ратова, али сада се играчи много лакше продају. Код нас је била борба за место у тиму и када смо губили, губили смо од Бајерна, Лација и европских величина. Добијали смо Њукасл без страха. Не идеш са мислима: “Они ће нас напунити”, него смо очекивали да ћемо да прођемо и против екипа из вишег ранга. Неке земље нису постојале на фудбалској мапи, а сада нам пркосе великим буџетима... Није све у новцу, квалитет се гледа - завршио је Илиев.

Жао ми је Звезде, Чукарички је врх
- Жао ми је што је Звезда испала у првом колу квалификација за Лигу Европе. Без јаке Звезде, нема ни јаког Партизана, и то је истина. Долази првенство, ту ће ствари да се компликују и ту ће да се види ко колико вреди. Чукарицки је био боља екипа од Домжала и оба меча је заслужио да победи. Њихов пролаз у другу рунду квалификација за Лигу европе није изненађење, они су се забетонирали у нашем врху, то више није сезонска екипа. Дефинитивно су сам крем српског фудбала.

Коментари / 0

Оставите коментар