Iliev: Božinov dovoljan Partizanu za LŠ, žao mi je Zvezde!

Bivši fudbaler crno-belih Ivica Iliev ne sumnja da je klub iz Humske dobro poslovao u prelaznom roku i da je protivnik na startu kvalifikacija Dila Gori premostiva prepreka.

Fudbal 12.07.2015 | 09:00
Iliev: Božinov dovoljan Partizanu za LŠ, žao mi je Zvezde!

- Partizan ne bi trebalo da ima nikakvih problema. Ne očekujem ubedljivu pobedu u dvomeču, ali crno-beli od svih treba najlakše da prođu drugo kolo. Dila Gori zaista ne poznajem, ali Partizan je Partizan. Kakva god da je situacija, uvek se nešto napravi, dovede se nekoliko dobrih igrača kao što se sada uradilo - naveo je Ivica Iliev za “Blic”.

Ko će biti motor šampiona Srbije u Evropi?

- Ukoliko Valeri Božinov odigra makar 50 odsto onoga što je pokazivao u Lećeu, jer te prve godine kada sam igrao u Italiji zaista je bio fantastičan, biće sjajno. I sa 50 odsto mogućnosti on je više nego dobro pojačanje.

Šta je glavna Partizanova meta?

- I pored toga što su srpski klubovi srozavali bodove igrama u Evropi, počinjali od najnižih kvalifikacija, moramo biti optimisti i razmišljati o Ligi šampiona.

Mladi igrači brzo idu iz Partizana, da li se slažeš sa takvom politikom kluba?

- Ja bih voleo da mladi igrači ostanu. Naša generacija je igrala pet-šest godina zajedno, jeste to bilo vreme sankcija i ratova, ali sada se igrači mnogo lakše prodaju. Kod nas je bila borba za mesto u timu i kada smo gubili, gubili smo od Bajerna, Lacija i evropskih veličina. Dobijali smo Njukasl bez straha. Ne ideš sa mislima: “Oni će nas napuniti”, nego smo očekivali da ćemo da prođemo i protiv ekipa iz višeg ranga. Neke zemlje nisu postojale na fudbalskoj mapi, a sada nam prkose velikim budžetima... Nije sve u novcu, kvalitet se gleda - završio je Iliev.

Žao mi je Zvezde, Čukarički je vrh
- Žao mi je što je Zvezda ispala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Bez jake Zvezde, nema ni jakog Partizana, i to je istina. Dolazi prvenstvo, tu će stvari da se komplikuju i tu će da se vidi ko koliko vredi. Čukaricki je bio bolja ekipa od Domžala i oba meča je zaslužio da pobedi. Njihov prolaz u drugu rundu kvalifikacija za Ligu evrope nije iznenađenje, oni su se zabetonirali u našem vrhu, to više nije sezonska ekipa. Definitivno su sam krem srpskog fudbala.

Komentari / 0

Ostavite komentar