Албанци масовно ''славили побједу'' над Србијом!!!

На улицама Приштине и Тиране масовно се, у петак увече, славила одлука Суда за спортску арбитражу у Лозани да се прекинути меч квалификација за наредно Европско првенство у фудбалу између Србије и Албаније региструје победом гостујуће селекције са 0:3.

Фудбал 11.07.2015 | 15:20
Албанци масовно ''славили побједу'' над Србијом!!!

Подсетимо, УЕФА је првобитно регистровала меч службеним резултатом 3:0 за Србију зато што репрезентација Албаније није хтела да настави меч након прекида изазваног нередима који су настали због појаве беспилотне летелице с националистичким симболима изнад стадиона у Београду.

Међутим, суд је преиначио казне Европске фудбалске уније, тако да је утакмица сада регистрована службеним резултатом 3:0 за Албанију.

Ово је изазвало праву лавину одушевљења међу албанским живљем у поменутим градовима, па су хиљаде њих изашли на улице Приштине и Тиране у вечерњим сатима како би прославили оно што је тамошњи Фудбалски савез назвао "победу правде".
На улицама су паљене бакље, било је и ватромета, носиле су се албанске заставе, али - не само оне.

Један од водитеља програма у главном граду Албаније, Тирани, на бини се појавио у мајици са мапом тзв. Велике Албаније.

Подсетимо, повод за прекид меча у Београду био је управо дрон који је носио такву заставу и исту поруку, са истим ликовима на њој.

Један део албанских фудбалских навијача је пробао и да на духовит начин ликује после овакве одлуке суда у Лозани, па се на Твитеру појавио и дорађени "извештај о стрелцима" са "утакмице Србија - Албанија 0:3".

На том "извештају" су исписани поменуте личности са заставе, Исмаил Ћемали, Иса Бољетинац и - ''албанска авијација''.

Коментари / 0

Оставите коментар