Albanci masovno ''slavili pobjedu'' nad Srbijom!!!

Na ulicama Prištine i Tirane masovno se, u petak uveče, slavila odluka Suda za sportsku arbitražu u Lozani da se prekinuti meč kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo u fudbalu između Srbije i Albanije registruje pobedom gostujuće selekcije sa 0:3.

Fudbal 11.07.2015 | 15:20
Albanci masovno ''slavili pobjedu'' nad Srbijom!!!

Podsetimo, UEFA je prvobitno registrovala meč službenim rezultatom 3:0 za Srbiju zato što reprezentacija Albanije nije htela da nastavi meč nakon prekida izazvanog neredima koji su nastali zbog pojave bespilotne letelice s nacionalističkim simbolima iznad stadiona u Beogradu.

Međutim, sud je preinačio kazne Evropske fudbalske unije, tako da je utakmica sada registrovana službenim rezultatom 3:0 za Albaniju.

Ovo je izazvalo pravu lavinu oduševljenja među albanskim življem u pomenutim gradovima, pa su hiljade njih izašli na ulice Prištine i Tirane u večernjim satima kako bi proslavili ono što je tamošnji Fudbalski savez nazvao "pobedu pravde".
Na ulicama su paljene baklje, bilo je i vatrometa, nosile su se albanske zastave, ali - ne samo one.

Jedan od voditelja programa u glavnom gradu Albanije, Tirani, na bini se pojavio u majici sa mapom tzv. Velike Albanije.

Podsetimo, povod za prekid meča u Beogradu bio je upravo dron koji je nosio takvu zastavu i istu poruku, sa istim likovima na njoj.

Jedan deo albanskih fudbalskih navijača je probao i da na duhovit način likuje posle ovakve odluke suda u Lozani, pa se na Tviteru pojavio i dorađeni "izveštaj o strelcima" sa "utakmice Srbija - Albanija 0:3".

Na tom "izveštaju" su ispisani pomenute ličnosti sa zastave, Ismail Ćemali, Isa Boljetinac i - ''albanska avijacija''.

Komentari / 0

Ostavite komentar