Фотографија коју смо чекали двије године!

Завршена једна од највећих трансфер сага модерног фудбала!

Фудбал 12.07.2015 | 08:00
Фотографија коју смо чекали двије године!

Веровали или не - готово је. Потврдио је то и његов нови клуб.
„Јевхен Конопљанка је наш играч 100 одсто“, саопштили су челници Севиље тачно у 21.03 и твитом који је читав фудбалски свет чекао две године окончали највећу трансфер заврзламу на територији Европе у последње време.

Доскорашњи крилни нападач Дњепра потписао је петогодишњи уговор са Андалужанима, међу које је стигао као слободан играч, јер му је истекао уговор са Украјинцима, али се реализација посла отегла из административног разлога. Челници клуба из Дњепропетровска одуговлачили су са издавањем дозволе, јер је Јегхен на папиру био њихов играч до 31. јула, али су под притиском Шпанаца и самог играча на крају пристали.

Тако се Конопљанка, кога су јурили малтене сви познати европски клубови у последња четири прелазна рока, обрео на стадиону Рамон Санчез Писхуан, а као потврда да је посао окончао стигла је и фотографија. Без ње ништа не бисмо веровали, зар не?

Јевхен Конопљанка (26) је потписао до јуна 2019, годишње ће зарађивати 4.000.000 евра, а ако неки клуб буде желео да га ангажује мораће да плати 40.000.000 евра колико износи откупна калузула. Заслуге за тако обављен посао приписују се спортском директору Севиље Рамону Родригезу Вердеху, популарнијем као Монћи, који је успео у конкуренцији много бољих клубова да доведе играча кога од милоште зову Украјински Меси.

Осим Конпљанке, челници Севиље у четвртак су завршили још један трансфер. На четворогодишњу верност обабвезао се и Стеван Ензонзи, доскорашњи фудбалер Стоука, Шпанци су га платили 10.000.000 евра и који је на тај начин комплетирао сјајан прелазни рок за популарне Берберине, с обзиром да су од раније стигли Јаго Аспас (откупљен уговор од Ливерпула), Гаел Какута (Рајо Ваљекано), Адил Рами (Милан) и Серхио Ескудеро (Хетафе).

Коментари / 0

Оставите коментар