Fotografija koju smo čekali dvije godine!

Završena jedna od najvećih transfer saga modernog fudbala!

Fudbal 12.07.2015 | 08:00
Fotografija koju smo čekali dvije godine!

Verovali ili ne - gotovo je. Potvrdio je to i njegov novi klub.
„Jevhen Konopljanka je naš igrač 100 odsto“, saopštili su čelnici Sevilje tačno u 21.03 i tvitom koji je čitav fudbalski svet čekao dve godine okončali najveću transfer zavrzlamu na teritoriji Evrope u poslednje vreme.

Doskorašnji krilni napadač Dnjepra potpisao je petogodišnji ugovor sa Andalužanima, među koje je stigao kao slobodan igrač, jer mu je istekao ugovor sa Ukrajincima, ali se realizacija posla otegla iz administrativnog razloga. Čelnici kluba iz Dnjepropetrovska odugovlačili su sa izdavanjem dozvole, jer je Jeghen na papiru bio njihov igrač do 31. jula, ali su pod pritiskom Španaca i samog igrača na kraju pristali.

Tako se Konopljanka, koga su jurili maltene svi poznati evropski klubovi u poslednja četiri prelazna roka, obreo na stadionu Ramon Sančez Pishuan, a kao potvrda da je posao okončao stigla je i fotografija. Bez nje ništa ne bismo verovali, zar ne?

Jevhen Konopljanka (26) je potpisao do juna 2019, godišnje će zarađivati 4.000.000 evra, a ako neki klub bude želeo da ga angažuje moraće da plati 40.000.000 evra koliko iznosi otkupna kaluzula. Zasluge za tako obavljen posao pripisuju se sportskom direktoru Sevilje Ramonu Rodrigezu Verdehu, popularnijem kao Monći, koji je uspeo u konkurenciji mnogo boljih klubova da dovede igrača koga od milošte zovu Ukrajinski Mesi.

Osim Konpljanke, čelnici Sevilje u četvrtak su završili još jedan transfer. Na četvorogodišnju vernost obabvezao se i Stevan Enzonzi, doskorašnji fudbaler Stouka, Španci su ga platili 10.000.000 evra i koji je na taj način kompletirao sjajan prelazni rok za popularne Berberine, s obzirom da su od ranije stigli Jago Aspas (otkupljen ugovor od Liverpula), Gael Kakuta (Rajo Valjekano), Adil Rami (Milan) i Serhio Eskudero (Hetafe).

Komentari / 0

Ostavite komentar