Капетан Драган: За злочине нисам крив

Драган Васиљковић (61), познатији као Капетан Драган, изручен је јуче Хрватској, која је за њим расписала потјерницу због наводног ратног злочина.

Регион 10.07.2015 | 08:44
Капетан Драган: За злочине нисам крив

Васиљковић је, послије 30-часовног путовања из Аустралије, гдје је прије девет година ухапшен по потјерници Хрватске, на загребачки аеродром Плесо стигао јуче мало прије поднева.Б ио је у пратњи хрватских полицајаца, који су га преузели на франкфуртском аеродрому, а према ријечима путника који је путовао истим авионом, „изгледао је као оронули старац“.

"Био је миран, ништа није коментарисао. У авион је ушао у пратњи њемачког и хрватских полицајаца. Имао је капу на глави да га људи не би препознали, а није имао лисице", казао је Дејан Ђурић из Ријеке, преноси „Јутарњи лист“.

Безбједносне мјере на аеродрому у Загребу биле су појачане, а Васиљковић је изашао из летјелице и ушао у полицијски комби, који је у пратњи још два возила МУП Хрватске напустио аеродром и кренуо ка Сплиту, гдје је одмах упућен у притвор Билице, гдје је смјештен у посебно затворско крило. У ћелији ће бити сам, далеко од осталих затвореника, које неће ни сусретати.

"Очекујем да у петак буде саслушан и изјасниће се да није крив", рекао је за „Блиц“ адвокат Дарко Станић, Васиљковићев бранилац по службеној дужности.

Станић каже да му није познато да ли ће Васиљковић можда дати пуномоћје и адвокату из Аустралије.

"Нисам имао ни увид у предмет који се води против њега, јер по новом закону тек послије првог саслушања бранилац има право на то", навео је Станић.

Сплитско тужилаштво Васиљковића сумњичи за ратне злочине док је био командант Јединице за посебне намјене у Републици Српској Крајини 1991. и 1992. године.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Реф

10.07.2015 06:50

Баја тражи референдум одмах да се укине сплитско тужилаштво и Суд, само Србе оптужују за ратне злочине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дошлић Адам

10.07.2015 06:55

Није крив Норац,Готовина,Чермак...није крив Радован,Младић,Капетан...није крив Орић,Дудаковић..., а ко је крив а стотине хиљада невиних цивила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

10.07.2015 07:17

Крив је и Алија Изетбеговић. Што њега не ставиш на списак?

Name

Ре.Дослиц

10.07.2015 07:09

Неке си изгледа намјерно заборавио додати као нпр.Ориц итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

10.07.2015 07:09

Само му могу помоци ФРЕНКИ И БРУНО из Београда,велики браниоци Српства.Сацувај нас Бозе од нас самих....АМИН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

криви смо ми

10.07.2015 07:18

Криви су народи, градјани, појединци, околности, Тито… сви су криви, само нису криви они који јесу криви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија Блажевић

10.07.2015 08:07

Сви народи Балкана.........су чудаци,зашто?Зато што не размишљају својом чутуром већ чутурама манипулатора који бране злочинце.....а ко брани злочинце,политичари који су их гурнули у ратове,биједу.....док су себи згрћали енорна богства.А зашо су још сви народи с Балкана чудаци...?Зато што жале само своје жртве,а за туђе и не примјећују.....шта ту црква и друге вјерске организације могу урадити?Ништа,ддобрим дјелом су сукривци,заштитници,ширитељи мржње,шта нам је чинити?Бити разумни,поштени,суосјећајни................и гледати напријед и РАЗМИШЉАТИ својом главом и не главама неведених горе. Ако будемо и даље слиједили политике Туђмана,Слобе,Алије.................нема од нас ништа,мислим на народе,док ће политичари уживати у опљачканом сурађивати,грлити се......а пред ТВ камерама глумити да су једни против других.

Name

Едо , Слатина - Тузла

10.07.2015 08:31

Док год постоји заједничка држава и једним и другим и трећим ће главни адут бити национализам а знате зашто? Зато што других адута немају. Неспособни су и једни и други и трећи да било шта ураде осим да пљачкају овај ионако осиромашени народ. Данас у БиХ имате два ентитета у којима дјеца сањају да оду, искривљен систем ( сустав ) вриједности у којима се олигархија са својим потомцима бахати на конто новца који су покрали од поштеног и сиромашног становништва и нема никаквих назнака за бољу будућност. Нажалост из БиХ свако нормалан мора да има жељу да оде јер није могуће опстати у тој држави осим ако нисте "припрдак" власти, син или кћерка неког од олигархије или једноставно будала која то све не види. Наведеним није проблем останка и опстанка. Да парадокс буде већи ови сиромашни који су покрадени уче своју дјецу како и они треба да буду као ови што су их покрали а поштених људи и породица ( обитељи ) је све мање и мање ... то је пут који конвертира у нулу односно у ништа!

Name

Закон

10.07.2015 07:41

Само по слову закона и Постен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

10.07.2015 08:28

Ако ниси "крив" пустице те.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

10.07.2015 10:06

Капетан Драган је крив зато сто није дозволио Колидиним хордама зла да направе поново Јасеновац,а све остало је фасистицко устаска пропаганда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

10.07.2015 10:11

Ниси крив али си СРБИН, па си крив сто си зив, нек ти је Бог на помоци, спасао си много зивота од устаске каме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СКД

10.07.2015 12:13

АЛ ВИ НЕ МОЗЕТЕ БЕЗ БАЈЕ ХАХААА.БАЈА ЗА СВЕ КРИВ,САМО ЈЕ БАКИР ДОБАР.

ОДГОВОРИТЕ