Дачић љут на Хрвате? Отказана посјета

Министарка спољних послова Хрватске Весна Пусић изјавила је данас да је шеф дипломатије Србије Ивица Дачић отказао долазак на "Кроација форум" који се одржава у Дубровнику и да "није навео разлог одустајања".

Регион 09.07.2015 | 20:37
Дачић љут на Хрвате? Отказана посјета

Агенција подсећа да је Дачић изјавио у уторак да ће Србија пажљиво пратити које ће земље послати војску на војну параду 5. августа, коју Хрватска организује поводом годишњице "Олује", и да ће њихово учешће сматрати антисрпским ставом.

"Претпостављам да је на основу тога онда одлучио да не дође", казала је Пусићева у разговору с новинарима у Дубровнику, иако је рекла да званично не зна зашто је Дачић одустао од "Кроација форума".

Хина наводи да је овогодишњи 10. форум, који почиње данас поподне, посвећен развојној сарадњи као инструменту међународних односа.

Партнерство малих и великих донатора, одрживи развој, изазови тероризма - само су неке од тема којима ће се током тродневног скупа бавити бројни страни и домаћи званичници, панелисти и модератори, међу којима и први пут са афричког континента.

Уводна обраћања на отварању скупа уз Пусићеву имаће, између осталог, премијер и председница Хрватске, Зоран Милановић и Колинда Грабар-Китаровић, и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.

На форуму су организована три панела, један округли сто и један предпанел, а на маргинама скупа предвиђен је низ билатералних састанака, наводи Хина.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Драган

09.07.2015 19:06

Као што ми можемо без Хрвата,тако и они могу без нас.Видјећемо хоће ли Хрвати због недоласка Дачића бити узбуђени,.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цро

09.07.2015 20:05

Веома смо узбудјени

Name

ре.цро

10.07.2015 17:45

ре.Цро...за ове што су узбудјени...геј парада недавно била у Загребу...нека се стрпе ваљда ће се неко јавити

Name

крка крка

09.07.2015 20:13

Лицно мислим да нам Хрвати не требају. Зивјели су са нама добро, одвојили се И пролили насу крв. Мислим да је доста лазног љубакања !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

09.07.2015 23:05

Људи да нам нису просипали причу о братсву и јединству не би се ништа догодило. Помирења није било вјековима нити ће га бити. Најбоље је свакоме своје двориште па нека сарађује економски коме је воља. Само тако може остати мир а ако неко постане агресиван опет ће потећи крв.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додано

10.07.2015 08:30

Дациц се не љути само на оне којима мозе пјевати на ухо. Онај ко хоце бити добар политицар мора имати и једну дозу одговорности за своје понасање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зак сирак

10.07.2015 10:36

Треба сањим раскрстити за вијек вијекова латини су то старе варалице.Треба бојкотоват конзум и све хрватске фирме и производе Срби су увјек коректни а они ноз у ледја е па неце моци.

ОДГОВОРИТЕ