Dačić ljut na Hrvate? Otkazana posjeta

Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je danas da je šef diplomatije Srbije Ivica Dačić otkazao dolazak na "Kroacija forum" koji se održava u Dubrovniku i da "nije naveo razlog odustajanja".

Region 09.07.2015 | 20:37
Dačić ljut na Hrvate? Otkazana posjeta

Agencija podseća da je Dačić izjavio u utorak da će Srbija pažljivo pratiti koje će zemlje poslati vojsku na vojnu paradu 5. avgusta, koju Hrvatska organizuje povodom godišnjice "Oluje", i da će njihovo učešće smatrati antisrpskim stavom.

"Pretpostavljam da je na osnovu toga onda odlučio da ne dođe", kazala je Pusićeva u razgovoru s novinarima u Dubrovniku, iako je rekla da zvanično ne zna zašto je Dačić odustao od "Kroacija foruma".

Hina navodi da je ovogodišnji 10. forum, koji počinje danas popodne, posvećen razvojnoj saradnji kao instrumentu međunarodnih odnosa.

Partnerstvo malih i velikih donatora, održivi razvoj, izazovi terorizma - samo su neke od tema kojima će se tokom trodnevnog skupa baviti brojni strani i domaći zvaničnici, panelisti i moderatori, među kojima i prvi put sa afričkog kontinenta.

Uvodna obraćanja na otvaranju skupa uz Pusićevu imaće, između ostalog, premijer i predsednica Hrvatske, Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović, i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Na forumu su organizovana tri panela, jedan okrugli sto i jedan predpanel, a na marginama skupa predviđen je niz bilateralnih sastanaka, navodi Hina.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Dragan

09.07.2015 19:06

Kao što mi možemo bez Hrvata,tako i oni mogu bez nas.Vidjećemo hoće li Hrvati zbog nedolaska Dačića biti uzbuđeni,.....

ODGOVORITE
Name

Cro

09.07.2015 20:05

Veoma smo uzbudjeni

Name

re.cro

10.07.2015 17:45

re.Cro...za ove što su uzbudjeni...gej parada nedavno bila u Zagrebu...neka se strpe valjda će se neko javiti

Name

krka krka

09.07.2015 20:13

Licno mislim da nam Hrvati ne trebaju. Zivjeli su sa nama dobro, odvojili se I prolili nasu krv. Mislim da je dosta laznog ljubakanja !

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

09.07.2015 23:05

Ljudi da nam nisu prosipali priču o bratsvu i jedinstvu ne bi se ništa dogodilo. Pomirenja nije bilo vjekovima niti će ga biti. Najbolje je svakome svoje dvorište pa neka sarađuje ekonomski kome je volja. Samo tako može ostati mir a ako neko postane agresivan opet će poteći krv.

ODGOVORITE
Name

Dodano

10.07.2015 08:30

Dacic se ne ljuti samo na one kojima moze pjevati na uho. Onaj ko hoce biti dobar politicar mora imati i jednu dozu odgovornosti za svoje ponasanje.

ODGOVORITE
Name

Zak sirak

10.07.2015 10:36

Treba sanjim raskrstiti za vijek vijekova latini su to stare varalice.Treba bojkotovat konzum i sve hrvatske firme i proizvode Srbi su uvjek korektni a oni noz u ledja e pa nece moci.

ODGOVORITE