Хамилтон: Тешко ми је да гледам мучење Мекларена!

Бивши возач Мекларена Луис Хамилтон рекао је да му тешко да гледа како се британски тим мучи у овогодишњем шампионату Формуле 1.

Остали спортови 10.07.2015 | 10:00
Хамилтон: Тешко ми је да гледам мучење Мекларена!

Хамилтон тренутно брани боје Мерцедеса, а Мекларен га је подржавао на путу од картинга до Формуле 1, у којој је и дебитовао као возач британског тима.

Британац је за Мекларен возио од 2007. до 2012. године, своју прву титулу освојио је у том тиму 2008. године, да би потом прешао у Мерцедес и у својој другој сезони у немачкој екипи дошао до друге.

Хамилтонов одлазак из Мекларена се подударио са падом британског тима, који од тада није остварио ниједан тријумф. Ове сезоне Мекларен је обновио сарадњу са Хондом, која је довела до још лошијих резултата.

„Сви знамо да им је тешко ове године, а и мени је тешко да то гледам. Мекларен је одличан тим, велики тим, који је имао толико успеха, а чији сам ја био део много година. Ненормалан осећај је видети у којој је позицији у овом тренутку“, рекао је Хамилтон.

Међутим, Хамилтон верује да британски тим може да преокрене ситуацију у своју корист.

„У тиму је велики Рон Денис, велики број сјајних инжењера, тимски дух који ће на крају успети све да превазиђу. У овом тренутку је тешка ситуација, али, надам се, постоји светло на крају тунела“, рекао је Хамилтон.

У досадашњем делу сезоне најбољи резултат за Мекларен остварио је Џенсон Батон у Монаку, који је био осми.

Наредна трка у Формули 1 вози се за Велику награду Мађарске 26. јула на стази „Хунгароринг“.

Коментари / 0

Оставите коментар