Hamilton: Teško mi je da gledam mučenje Meklarena!

Bivši vozač Meklarena Luis Hamilton rekao je da mu teško da gleda kako se britanski tim muči u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Ostali sportovi 10.07.2015 | 10:00
Hamilton: Teško mi je da gledam mučenje Meklarena!

Hamilton trenutno brani boje Mercedesa, a Meklaren ga je podržavao na putu od kartinga do Formule 1, u kojoj je i debitovao kao vozač britanskog tima.

Britanac je za Meklaren vozio od 2007. do 2012. godine, svoju prvu titulu osvojio je u tom timu 2008. godine, da bi potom prešao u Mercedes i u svojoj drugoj sezoni u nemačkoj ekipi došao do druge.

Hamiltonov odlazak iz Meklarena se podudario sa padom britanskog tima, koji od tada nije ostvario nijedan trijumf. Ove sezone Meklaren je obnovio saradnju sa Hondom, koja je dovela do još lošijih rezultata.

„Svi znamo da im je teško ove godine, a i meni je teško da to gledam. Meklaren je odličan tim, veliki tim, koji je imao toliko uspeha, a čiji sam ja bio deo mnogo godina. Nenormalan osećaj je videti u kojoj je poziciji u ovom trenutku“, rekao je Hamilton.

Međutim, Hamilton veruje da britanski tim može da preokrene situaciju u svoju korist.

„U timu je veliki Ron Denis, veliki broj sjajnih inženjera, timski duh koji će na kraju uspeti sve da prevaziđu. U ovom trenutku je teška situacija, ali, nadam se, postoji svetlo na kraju tunela“, rekao je Hamilton.

U dosadašnjem delu sezone najbolji rezultat za Meklaren ostvario je Dženson Baton u Monaku, koji je bio osmi.

Naredna trka u Formuli 1 vozi se za Veliku nagradu Mađarske 26. jula na stazi „Hungaroring“.

Komentari / 0

Ostavite komentar