Гаси ли се бањалучки ФК "Борац" и због чега?

Осамдесет девет година историје Фудбалског клуба Борац Бања Лука пријети да буде угашено. Борац нема новца да исплати повјериоце и тако обезбиједи лиценцу за нову сезону у Премијер лиги. 

Република Српска 08.07.2015 | 18:10
Гаси ли се бањалучки ФК "Борац" и због чега?

Чека се одлука Владе Републике Српске. Сценарио који су многи предвидјели када је почела прича о фузионисању Борца са Крупом односно гашењу Борца и стварању новог клуба.

Ако до петка не измири обавезе према повјериоцима Борац неће добити лиценцу за наступ у Премијер лиги. Дуг који ургентно мора бити измирен прије извлачења парова за нову сезону износи 318 000 марака. У супротном клубу са Градског стадиона слиједе црни дани, стечај или чак гашење.

Стечај и гашење су у неким сценаријима и раније помињани у контексту приче о фузији односно гашењу клуба и формирања новог Борац- Крупа.

Оно што је јасно град не може помоћи. То потврдјује и предсједник Савјета yа спорт Бања Луке Ненад Шибаљевић који каже да је град у овом моменту дао максимум.

Све мирише да постоји намјера да Борац буде угашен зарад новог клуба из Крупе који прижељкује мјесто у Премијер лиги. Борац је тражио помоћ од Владе. Наводно, одлука ће да буде донесена у четвртак или петак када је крајњи рок за уплату.

Навијачи и пријатељи клуба су на неизвјесност у освајачу Купа Југославије из 88-ме године одавно навикли. У више наврата су исказивали незадовољство бригом и града и Владе. Реаговали су и на причу о новом клубу, негативно.

Стојан Малбашић освајач купа југославије са Борцем данас је предсједник Удружења ветерана и пријатеља клуба. Нада се, ипак, позитивном одговору, прије свега Владе.

Бањалучки спорт, иначе је, у посљедњој деценији дотакао дно. Буџет за спорт стално се смањује а поред фудбалског таворе и кошаркашки и рукометни клубови. Влада је знала бити дарежљива али углавном за неке кошаркашке и фудбалске клубове у мањим сусједним општинама. Свима су познате приче и око Игокее из Александровца а својевремено и Ф.К. Црвене земље из Српца.

(БН ТВ)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

РОЋКО

08.07.2015 16:22

ТУЖНО И ЖАЛОСНО.СВУГДЈЕ У СВИЈЕТУ СЕ КЛУБОВИ ПОЈАЧАВАЈУ, А КОД НАС СЕ ГАСЕ.ГДЈЕ СТЕ ВУЛТУРЕСИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

влада

09.07.2015 08:25

Све док СНСД влада ми цемо пропадати! Све су покрали а сигуран сам да су и Борац БЛ завукли руке и то дубоко, није мала ствар да Борац који је увјек био ЈАК цак и за вријеме yуге да данас немозе се борити против оне неке Младости Добој,Какањ, на ста си нас Баја довео!

Name

срамота

08.07.2015 16:31

Срамота докле су лопови довели овај клуб. Сви редом су одговорни од 90-их почев од СДС до СНСД. Не добијање лиценце за ПЛ не значи и не добијање лиценце за лигу РС нити аутоматско гашење али Борац је симбол спорта РС и мора му се помоћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мара

08.07.2015 16:55

Гаси се зато сто Баји требају паре, за спорт и народ нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

08.07.2015 17:32

Гаси се зато сто говедина Леми хоце ту да направи концертну дворану, да има кркан гдје да глуми "културно" говедо! А нема пара да их пресели!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

08.07.2015 18:57

Људи моји, направили су зграду владе тик уз фудбалски стадион. Наравно да су пројектовали да тај клуб угасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

08.07.2015 19:54

Ма јебес борац,имамо зрињског,сироки,зељо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

08.07.2015 20:02

Морало је доћи до овога зато што у задњих 15-17 година БОРАЦ служи политичким проституткама и сељачким тајкунима да изађу из анонимности јер клепили су паре а НИКО их незна!Такав случај и са Ријечим портиром Илић Драшком кои се уфурао да је некакав фактор а БРУКА И Борац Србе уопште и то по свим питањима

ОДГОВОРИТЕ
Name

сортy

09.07.2015 09:50

Снсд је рак за ову дрзаву па и за Борац назалост све упропастисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хусо

09.07.2015 18:26

Федерација им дугује милионе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

10.07.2015 06:23

Гаси се јер ови у управи глуме управу Интера.Манцестера...Задузују се иду у п.материну на припреме које пуно коштају,а играју лигу која је тааанкааа убила се за трошење пара,којих данас озбиљан човјек не да за будалаштину.Да је М.Д.из Лакташа у дјетињству преферирао град Бањалуку умјесто Бакинаца и трактора и да је исти имао "О"ноге и мало нижи раст или с воим растом био голман Борца,онда би по узору на Туђмана он гурао Борац до бар ЛЕ.Овако гледамо Кеу још мало док странцима одговара...А онда Игокеа неће имати пара ни за утакмицу у Лакташима,а КК Прњавор ће однијети бодове из Александровца!

ОДГОВОРИТЕ