Gasi li se banjalučki FK "Borac" i zbog čega?

Osamdeset devet godina istorije Fudbalskog kluba Borac Banja Luka prijeti da bude ugašeno. Borac nema novca da isplati povjerioce i tako obezbijedi licencu za novu sezonu u Premijer ligi. 

Republika Srpska 08.07.2015 | 18:10
Gasi li se banjalučki FK "Borac" i zbog čega?

Čeka se odluka Vlade Republike Srpske. Scenario koji su mnogi predvidjeli kada je počela priča o fuzionisanju Borca sa Krupom odnosno gašenju Borca i stvaranju novog kluba.

Ako do petka ne izmiri obaveze prema povjeriocima Borac neće dobiti licencu za nastup u Premijer ligi. Dug koji urgentno mora biti izmiren prije izvlačenja parova za novu sezonu iznosi 318 000 maraka. U suprotnom klubu sa Gradskog stadiona slijede crni dani, stečaj ili čak gašenje.

Stečaj i gašenje su u nekim scenarijima i ranije pominjani u kontekstu priče o fuziji odnosno gašenju kluba i formiranja novog Borac- Krupa.

Ono što je jasno grad ne može pomoći. To potvrdjuje i predsjednik Savjeta ya sport Banja Luke Nenad Šibaljević koji kaže da je grad u ovom momentu dao maksimum.

Sve miriše da postoji namjera da Borac bude ugašen zarad novog kluba iz Krupe koji priželjkuje mjesto u Premijer ligi. Borac je tražio pomoć od Vlade. Navodno, odluka će da bude donesena u četvrtak ili petak kada je krajnji rok za uplatu.

Navijači i prijatelji kluba su na neizvjesnost u osvajaču Kupa Jugoslavije iz 88-me godine odavno navikli. U više navrata su iskazivali nezadovoljstvo brigom i grada i Vlade. Reagovali su i na priču o novom klubu, negativno.

Stojan Malbašić osvajač kupa jugoslavije sa Borcem danas je predsjednik Udruženja veterana i prijatelja kluba. Nada se, ipak, pozitivnom odgovoru, prije svega Vlade.

Banjalučki sport, inače je, u posljednjoj deceniji dotakao dno. Budžet za sport stalno se smanjuje a pored fudbalskog tavore i košarkaški i rukometni klubovi. Vlada je znala biti darežljiva ali uglavnom za neke košarkaške i fudbalske klubove u manjim susjednim opštinama. Svima su poznate priče i oko Igokee iz Aleksandrovca a svojevremeno i F.K. Crvene zemlje iz Srpca.

(BN TV)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

ROĆKO

08.07.2015 16:22

TUŽNO I ŽALOSNO.SVUGDJE U SVIJETU SE KLUBOVI POJAČAVAJU, A KOD NAS SE GASE.GDJE STE VULTURESI.

ODGOVORITE
Name

vlada

09.07.2015 08:25

Sve dok SNSD vlada mi cemo propadati! Sve su pokrali a siguran sam da su i Borac BL zavukli ruke i to duboko, nije mala stvar da Borac koji je uvjek bio JAK cak i za vrijeme yuge da danas nemoze se boriti protiv one neke Mladosti Doboj,Kakanj, na sta si nas Baja doveo!

Name

sramota

08.07.2015 16:31

Sramota dokle su lopovi doveli ovaj klub. Svi redom su odgovorni od 90-ih počev od SDS do SNSD. Ne dobijanje licence za PL ne znači i ne dobijanje licence za ligu RS niti automatsko gašenje ali Borac je simbol sporta RS i mora mu se pomoći

ODGOVORITE
Name

Mara

08.07.2015 16:55

Gasi se zato sto Baji trebaju pare, za sport i narod nema.

ODGOVORITE
Name

Ja

08.07.2015 17:32

Gasi se zato sto govedina Lemi hoce tu da napravi koncertnu dvoranu, da ima krkan gdje da glumi "kulturno" govedo! A nema para da ih preseli!

ODGOVORITE
Name

Cezar

08.07.2015 18:57

Ljudi moji, napravili su zgradu vlade tik uz fudbalski stadion. Naravno da su projektovali da taj klub ugase.

ODGOVORITE
Name

Julio

08.07.2015 19:54

Ma jebes borac,imamo zrinjskog,siroki,zeljo

ODGOVORITE
Name

Mirko

08.07.2015 20:02

Moralo je doći do ovoga zato što u zadnjih 15-17 godina BORAC služi političkim prostitutkama i seljačkim tajkunima da izađu iz anonimnosti jer klepili su pare a NIKO ih nezna!Takav slučaj i sa Riječim portirom Ilić Draškom koi se ufurao da je nekakav faktor a BRUKA I Borac Srbe uopšte i to po svim pitanjima

ODGOVORITE
Name

sorty

09.07.2015 09:50

Snsd je rak za ovu drzavu pa i za Borac nazalost sve upropastise.

ODGOVORITE
Name

Huso

09.07.2015 18:26

Federacija im duguje milione..

ODGOVORITE
Name

Dragan

10.07.2015 06:23

Gasi se jer ovi u upravi glume upravu Intera.Mancestera...Zaduzuju se idu u p.materinu na pripreme koje puno koštaju,a igraju ligu koja je taaankaaa ubila se za trošenje para,kojih danas ozbiljan čovjek ne da za budalaštinu.Da je M.D.iz Laktaša u djetinjstvu preferirao grad Banjaluku umjesto Bakinaca i traktora i da je isti imao "O"noge i malo niži rast ili s voim rastom bio golman Borca,onda bi po uzoru na Tuđmana on gurao Borac do bar LE.Ovako gledamo Keu još malo dok strancima odgovara...A onda Igokea neće imati para ni za utakmicu u Laktašima,a KK Prnjavor će odnijeti bodove iz Aleksandrovca!

ODGOVORITE