Резолуција блокира рад и Скупштине у Брчком

У Брчком се наставља скупштинска криза.

Босна и Херцеговина 08.07.2015 | 17:11
Резолуција блокира рад и Скупштине у Брчком

Након прекида редовног засједања 24. јуна због недостатка кворума за изјашњавање о предлогу Резолуције бошњачких посланика о Сребреници, ни данас заказани наставак није успио.

Сви посланици српских политичких странака остали су у холу Скупштине доследни у ставу да је СДП-ов предлог Резолуције о Сребреници, о коме нису обављене уобичајене претходне консултације, а подржали су га сви бошњачки посланици, једностран и неприхватљив.

„Злочине, ма гдје и чији били, једнако осуђујемо, али не желимо и нећемо да се изјашњавамо о Резолуцији с текстом у коме се злочини у Сребреници називају геноцидом а кривица усмјерава само на српски народ. Да су колеге имале добре намјере кандидовали би текст за консултације и договор након чега би можда и дошли до усаглашавања и усвајања. Очито да то није била ни жеља ни циљ", рекао је посланик СНСД и предсједник Скупштине Брчко дистрикта, Ђорђа Којић.

Предлагач - Клуб посланика опозиционог СДП, подржан од осталих Бошњака у Скупштини дистрикта, не одустаје од захтјева да се Скупштина изјасни о Резолуцији, те каже да си цијели свијет бави Резолуцијом, па зашто то не би и Скупштина Брчко дистрикта.

С обзиром да су Хрвати у Скупштини остали категорични – никада, кажу, неће учествовати у прегласавању друга два народа, потпредсједнику Скупштине Адему Рибићу преостала је само пословничка обавеза и једина могућност – да прекине засједање чиме је већ дуже вријеме присутна криза у раду законодавне власти дистрикта, само продубљена.

"Не знам и не могу вам казати када ћемо ријешити ову неизвјесност и ући у нормално функционисање, али сам сигуран да је једини начин за то разговор и компромис у интересу свих грађана", рекао је предсједник Којић.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Вук

08.07.2015 16:13

Неце моци резолуција у Брцком....никад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

08.07.2015 17:39

Јестели полудјели...ваљда треба прво резолуција о ономе што се прво и десило и што је узроковало ово друго...Кравице и сва друга села око Сребренице

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРЧКО

08.07.2015 18:10

НИКАДА,БРЧКО ТРЕБА ДА УКИНЕ ДИСТРИКТ ИДА ИДЕМО СВАКО НА СВОЈУ СТРАНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

08.07.2015 18:47

Е г.Рибићу кад будете обрађивали нормалне теме и рјешавали проблематику града Брчко, а не замајавали се некаквом резолуцијом само да би подјебавали и овако нестабилну ситуацију, е онда ће ова скупштина да нормално функционише. Престаните да потпирујете кризу него се ухватите посла за које сте дебело плаћени и положили заклетву да ће те радити за добробит свих грађана Брчког...

ОДГОВОРИТЕ