Хрватској новинарки пријете смрћу

Новинарка црне хронике "Слободне Далмације" Катарина Марић Бање добила је коверат са претећом поруком која је гласила "Отровна си као змија, завршићеш као Ћурувија", објавили су данас хрватски медији.

Регион 06.07.2015 | 21:15
Хрватској новинарки пријете смрћу

Коверат је новинарки "Слободне Далмације" јуче остављен у сплитској редакцији тог листа, а она је истог дана све пријавила полицији која истражује тај случај, пренела је агенција Хина.

Хрватска агенција подсећа да је Славко Ћурувија ликвидиран 1999. године испред свог стана у Београду, као и да је претње истог садржаја као новинарка Марић Бање раније добивала Бранкица Станковић, истраживачка новинарка ТВ Б92, коју већ годинама чува полиција.

Хрватско новинарско друштво је најоштрије осудило претњу смрћу упућену новинарки Марић Бање и од надлежних органа затражило да пронађу и казне аутора претње.

"Хрватско новинарско друштво упозорава на учестале претње и нападе на новинаре у Хрватској и захтева да се новинарима омогуће сигурни радни услови без страха за физичку безбедност", закључује у саопштењу председник ХНД-а Саша Лековић.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Додано

07.07.2015 09:00

Криминално друство,свако ко је другацији мора страховати за свој зивот. Истразивацко новинарство је одувијек носило посљедице са собом, зато свака цаст на храбрости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сссс

07.07.2015 19:45

Стета у таквом друству зивимо досло је време сто видис не видис сто цујес не цујес сто знас незнас у противном оде глава а власт слаба

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

08.07.2015 06:54

Ни прва ни посљедња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

4. 1. 1994. "ВРЕДИ ЛИ, ЗАРАД ЗИВОТА, СВЕ ПРЕЗИВЕТИ?"

08.07.2015 16:59

Људи на стакама на улицама Бањалуке је много. Ипак, за 32- годисњег Милорада Пајцина многи знају - презивео је пет хрватских логора. Он сам јос увек не зна да ли је то сто је остао зив среца или несреца. "Заробљен сам 24. априла 1992. године", сведоци Пајцин, Србин из села Губин, опстина Ливно. По занимању је инзењер технологије и до рата у Босни и Херцеговини радио је у фабрици војне опреме "Славко Родиц" у Бугојну. -Мислим да требате преузети сав текс као и наставак о његовом зивоту у САД-у.

ОДГОВОРИТЕ