Hrvatskoj novinarki prijete smrću

Novinarka crne hronike "Slobodne Dalmacije" Katarina Marić Banje dobila je koverat sa pretećom porukom koja je glasila "Otrovna si kao zmija, završićeš kao Ćuruvija", objavili su danas hrvatski mediji.

Region 06.07.2015 | 21:15
Hrvatskoj novinarki prijete smrću

Koverat je novinarki "Slobodne Dalmacije" juče ostavljen u splitskoj redakciji tog lista, a ona je istog dana sve prijavila policiji koja istražuje taj slučaj, prenela je agencija Hina.

Hrvatska agencija podseća da je Slavko Ćuruvija likvidiran 1999. godine ispred svog stana u Beogradu, kao i da je pretnje istog sadržaja kao novinarka Marić Banje ranije dobivala Brankica Stanković, istraživačka novinarka TV B92, koju već godinama čuva policija.

Hrvatsko novinarsko društvo je najoštrije osudilo pretnju smrću upućenu novinarki Marić Banje i od nadležnih organa zatražilo da pronađu i kazne autora pretnje.

"Hrvatsko novinarsko društvo upozorava na učestale pretnje i napade na novinare u Hrvatskoj i zahteva da se novinarima omoguće sigurni radni uslovi bez straha za fizičku bezbednost", zaključuje u saopštenju predsednik HND-a Saša Leković.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dodano

07.07.2015 09:00

Kriminalno drustvo,svako ko je drugaciji mora strahovati za svoj zivot. Istrazivacko novinarstvo je oduvijek nosilo posljedice sa sobom, zato svaka cast na hrabrosti.

ODGOVORITE
Name

ssss

07.07.2015 19:45

Steta u takvom drustvu zivimo doslo je vreme sto vidis ne vidis sto cujes ne cujes sto znas neznas u protivnom ode glava a vlast slaba

ODGOVORITE
Name

lolo

08.07.2015 06:54

Ni prva ni posljednja.

ODGOVORITE
Name

4. 1. 1994. "VREDI LI, ZARAD ZIVOTA, SVE PREZIVETI?"

08.07.2015 16:59

Ljudi na stakama na ulicama Banjaluke je mnogo. Ipak, za 32- godisnjeg Milorada Pajcina mnogi znaju - preziveo je pet hrvatskih logora. On sam jos uvek ne zna da li je to sto je ostao ziv sreca ili nesreca. "Zarobljen sam 24. aprila 1992. godine", svedoci Pajcin, Srbin iz sela Gubin, opstina Livno. Po zanimanju je inzenjer tehnologije i do rata u Bosni i Hercegovini radio je u fabrici vojne opreme "Slavko Rodic" u Bugojnu. -Mislim da trebate preuzeti sav teks kao i nastavak o njegovom zivotu u SAD-u.

ODGOVORITE