Гаси се ватерполо! Какав апел вјечитих ривала...?!

Ватерполо клубови Црвена звезда и Партизан траже од Града бесплатне термине за тренинге да би опсталили и наставили да стварају играче за репрезентацију.

Остали спортови 07.07.2015 | 13:00
Гаси се ватерполо! Какав апел вјечитих ривала...?!

Ватерполо клубови Партизан и Црвена звезда, некадашњи шампиони Европе, позвали су Град Београд да им омогући бесплатне термине за тренинг као што имају други клубови у Србији и региону како би опстали и наставили да стварају играче за репрезентацију.

Како су на ванредној конференцији за медије навели легендарни репрезентативци Александар Шоштар и Виктор Јеленић, председници Партизана и Звезде, Београд је једини град у Србији где клубови плаћају термине за тренинг.

"Оваква ситуације имаће последице на комплетан ватерполо у Србији. Можда би боље било да се више не бавимо врхунским спортом, али онда нема говора о стварању играча за репрезентацију", изјавио је Шоштар.

Он је додао да ће црно-бели због целе ситуације наредне сезоне играти додатно подмлађени, али да нема говора о укидању првог тима.

"Не прихватамо реалност и наставићемо да се боримо, не знам шта би требало да се деси, па да немамо сениорски тим", навео је Шоштар.

Јеленић је издвоијио парадаксолну ситуацију по којој Звезда не би имала дуг од 30 милиона динара да није клуб из Београда.

"Сви клубови у региону имају бесплатне термине, а код нас сат кошта 13.400 динара. Ко то може да издржи? Дошли смо у апсурдну ситуацију да је јефтиније деци купити чланске карте и ићи на термин са грађанством. Ми тражимо само најосновније услове за рад", поручио је Јеленић и демантовао да је селектор Дејан Савић напустио Звезду због новца.

Подршку вечитим ривалима дао је и председник Ватерпола савеза Србије Милорад Кривокапић:

"Најљубазније, у мирном, културном и цивилизованом тону, молимо одговорне људе у Београду да схвате тежак положај ватерполо клубова, у спорту који нашој држави доноси најсјаније медаље и реше питање услова за рад. Очигледно је да се у том систему морају пронаћи нове форме и нови облици коришћења и финансирања, како клубова, тако и спортских центара. Два клуба не могу да се изборе са проблемима, само у Београду постоји овакав проблем, јер локалне самоуправе у другим градовима дајху клубовима термина на слободно коришћење", истакао је Кривокапић.

Према његовим речима, ватерполо је мала и скромна фамилија, али фамилијмна која је навикла нацију на успехе, у последње време само на златне медаље.

"Настојаћемо да се и у будућности често на великим такмичењима чује "Боже правде", али нам је потребна помоћ. Лепо смо дочекани после освајања Светске лиге у Бергаму, али нико се није бунио, ни био љут, што момци нису позвани да буду на балкону са златним кошаркашицама", закључио је Кривокапић.

Коментари / 0

Оставите коментар